Turkcell'den mobil servisler sunmayı amaçlayan Lynk ile işbirliği

Yeni nesil teknolojilerin standartlarını belirleme, yakından takip etme ve test etme stratejilerini benimseyen Turkcell, bu hedefleri doğrultusunda dünya çapında önde gelen uydu haberleşme şirketlerinden biri olan Lynk ile işbirliğine gitti.

Güncelleme:

Barselona'da düzenlenen Mobil Dünya Kongresi'nde boy gösteren Turkcell, dünya çapında öncü bir uydu haberleşme şirketi olan Lynk ile güçlerini birleştirerek yeni nesil teknolojilerin standartlarını belirleme, yakından izleme ve test etme stratejilerini hayata geçiriyor.

Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, işbirliği kapsamında Lynk ile bir araya gelerek, kırsal bölgelerde kurulamayan veya erişim imkanlarının sınırlı olduğu durumlarda mobil şebekelerin tamamlayıcı bir rol üstlenen NTN çözümlerini dünya genelinde deneme amacıyla uydu üzerinden doğrudan telefonlara SMS, ses ve veri servislerini test etme kararı aldıklarını belirtti.

Koç, ulusal ve uluslararası işbirliklerini sürdürdüklerini belirterek, şu sözleri kullandı: 

"Önümüzdeki yıllarda bireysel ve kurumsal müşterilerimize uydu üzerinden NTN hizmetleri sunabilmek amacıyla imzaladığımız bu işbirliklerine yenilerini de eklemeyi hedefliyoruz. Bu alanda, sadece uluslararası işbirlikleri yapmakla kalmıyoruz, aynı zamanda yerli firmalarla anlaşmalarımızı sürdürüyor, 5G advanced (5,5G) ve 6G odağında AR-GE çalışmalarımıza devam ediyoruz. MWC kapsamında yapacağımız diğer işbirlikleriyle de 'Türkiye Yüzyılı'nı 'Dijitalin Yüzyılı' yapma hedefine yenilikçi ve güçlü adımlar ekleyeceğiz."

Uydu kanalıyla cep telefonu ve modem gibi doğrudan ticari cihazlara hizmet vermeyi hedefleyen, "Direct-to-Phone", "Direct-to-Device", "Direct-to-Cell" veya "Satellite-to-Phone" gibi farklı isimlerde anılan bu teknolojilerle, mobil kapsamanın olmadığı bölgelerdeki kullanıcılara SMS, ses, data servislerinin sunulması amaçlanıyor.

Halihazırda birçok şirket, bu alanda çalışmalarını sürdürürken, gelecekte söz konusu servisler için global kapsama ve ticarileşme planlarının hayata geçmesi bekleniyor.

Etiketler turkcell Lynk
Yorumlar
Kalan Karakter 800