Turkcell ve Huawei'den yeni teknoloji iş birliği!

Turkcell ve Huawei iletişim teknolojisi kapsamında yeni bir anlaşmaya imza attılar. Yapılan bu anlaşmanın gelecek teknoloji dünyasında çığır açacağı ön görülüyor. İşte detaylar…

Güncelleme:

Turkcell ve Huawei, dünyanın en önemli mobil teknoloji etkinliği olarak kabul edilen kongrede bir araya geldiler. Büyük iki şirket arasında bu toplantı sonrasında yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesi için bir anlaşma imzalandı. Bu anlaşma ile iki şirket 5.5G, yeşil teknolojiler ve yapay zeka destekli şebeke otomasyonu ortak inovasyonu alanlarında sektöre öncülük edecek. Yapılan bu anlaşmanın iki firma içinde yeni dönemde etkilerini arttıracağı düşünülüyor. 

Şirketler, 5.5G konusunda Pasif IOT, RedCap (Reduced Capability) ve diğer 5.5G/5G-Advanced teknolojileri dahil olmak üzere birçok 5.5G teknolojisi ve 5.5G ağlarının geliştirilmesinde yönünde ortak çalışacak. Yeşil enerji anlaşmasında GPON'da derin mod enerji tasarrufu, sahalarda güneş enerjisi ve yeşil enerjinin kullanımı ve enerji verimliliği yoluyla karbon ayak izlerini dikkate alarak çalışmalar yapılacak. "Ortak İnovasyon" anlaşması çerçevesinde ise ağ otomasyon süreçlerini yapay zeka tabanlı, kullanıcı merkezli ve kendi kendini optimize eden teknoloji kullanılacak. 

Yapay zeka bazlı şebeke otomasyonu çalışmalar olacak!  

İmza törenine katılan Turkcell Genel Müdürü Dr. Ali Taha Koç, Turkcell olarak, teknoloji alanındaki gelişimi en üst seviyeye taşımak konusunda lider ulusal ve uluslararası şirketlerle çalışmalarının devam ettiğine vurgu yaparak, "Huawei ile yaptığımız iş birliğiyle 5.5G ve yeşil teknolojilerin yanı sıra yapay zeka bazlı şebeke otomasyonu amaçlı ortak inovasyon çalışmalarımızın kapsamını genişletiyoruz. Yapılan anlaşmaları, telekomünikasyon alanında yenilikçi teknolojilerin geliştirilmesi için de önemli bir adım olarak görüyoruz." İfadelerini kullandı 

Amacımız yaptığımız iş birlikleriyle yeşil kalkınmayı başarmak 

İş birliği töreninde konuşan Huawei Başkan Yardımcısı Phillip Gan ise "Teknoloji alanında lider çözüm ortakları olarak 5.5G ve yeşil teknolojilerin yanı sıra yapay zeka bazlı şebeke otomasyonu konularında Turkcell ile ortak inovasyon için iş birliğimizi geliştiriyoruz. Amacımız yaptığımız iş birlikleriyle yeşil kalkınmayı da göz önünde bulundurarak ortak başarıyı yakalamak. Turkcell ile geliştirdiğimiz yeni teknolojilerle insanların hayatlarını kolaylaştırmayı ve sürdürülebilirliğe de katkıda bulunmayı hedefliyoruz." İfadeleri ile proje kapsamında hedeflenenleri belirtti.  
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800