Türk kadın Google’a dava açtı ve dudak uçuklatan ödülü kazanmayı başardı!

Google Cloud mühendislik direktörü olarak çalışan Ülkü Rowe, Google’a dava açtı ve üstelik bunu kazanmayı başardı. Dava nedeni...

Güncelleme:

Ülkü Rowe isimli Türk kadın, Google’a “cinsiyetçi ücret politikaları” nedeniyle dava açtı. ABD’de görülen davada yargılanan Google ise suçlu bulundu. Ülkü Rowe bu durumun ardından tam 1.150 milyon dolar değerinde tazminat hakkı kazandı.

Ülkü Rowe isimli kadın, erkeklere göre kendisinin daha düşük maaş aldığı konusundaki konuyu yargıya taşıdı. İddialara göre daha az deneyimli erkeklerden daha düşük maaş alıyordu. Konuyu inceleyen mahkeme ise Ülkü’yü haklı buldu. Üstelik Ülkü’nün dediğine göre bu konuyu şirkete söylediğinde terfi etmesi dahi engellenmiş.

Google 1.150 milyon dolar ödeyecek

Ülkü Rowe tarafından verilen ve konunun yargıya taşınmasına neden olan dilekçede kendisinin 8. seviye olduğu ancak daha az deneyimli kişilerin 9. seviyeden başladığını belirtmiş. Bu durumun ise kendi kariyeri açısından son derece olumsuz olduğunu vurgulamış. Yaşadığı deneyimler ile birlikte Google tarafından terfisinin dahi engellenmesi ise bardağı taşıran son damla olmuş.

Mahkeme kararı oybirliği ile almış ve teknoloji devi olan Google’ın 1.150 milyon dolar ödemesine hükmetmiş. Ayrıca uzmanlara göre bu tür ayrımcılıklar için de güçlü mahkemenin kararı oldukça güçlü bir mesaj iletmiş olmuş. Üstelik bu Google'ın 2018'deki protestolardan beri karşılaştığı bu türden ilk dava imiş.

Etiketler Google
Yorumlar
Kalan Karakter 800