Tiktok bir ülkede daha yasaklandı!

Sosyal medya platformu Tiktok, kötüye kullanım nedeniyle birçok ülkede yasaklanmaya başladı. Bugün gelen haberle birlikte TikTok, bir başka ülkede daha yasaklandı...

Güncelleme:

Kısa videolarla sosyal medya platformları arasında popülerlik kazanan TikTok, geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Bu da platformda her türlü içeriğin bulunmasına olanak tanıyor. Ancak, tüm bu unsurların bir araya gelmesi, platformun kötüye kullanımını artırıyor.

TikTok'un kötüye kullanımı nedeniyle birçok ülke, platformu yasaklama yoluna gitti. Son günlerde, Nepal de bu ülkeler listesine katıldı. Nepal, Pazartesi günü yaptığı açıklamada TikTok'u yasaklayacağını duyurdu.

1600'dan fazla siber suç vakası yaşandı

Nepal İletişim ve Bilgi Teknolojileri Bakanı Rekha Sharma, popüler uygulamanın sosyal uyumu ve iyi niyeti bozduğunu, bu nedenle kontrol altına alınması için artan bir talep olduğunu belirtti. Ayrıca, Nepal'de son dört yılda TikTok ile ilgili 1600'den fazla siber suç vakası yaşandığı kaydedildi.

Bakan Sharma, yasaklama kararının pazartesi günü yapılan kabine toplantısında alındığını ve teknik olarak uygulanmaya çalışıldığını ifade etti. Ancak, bu karar birçok eleştiriye maruz kaldı. Eleştiri odak noktası, diğer sosyal medya platformlarında da istenmeyen içeriklerin bulunduğu ve sorunun çözümünün kısıtlama değil, düzenleme olduğu yönündeydi.

Etiketler TikTok
Yorumlar
Kalan Karakter 800