Telegram'dan yeni karar! Reklam gelirlerini paylaşacak

Telegram, , son haberlere göre elde ettiği reklam gelirlerinin yarısını kanal sahipleriyle paylaşma kararı aldı.

Telegram'ın kurucusu ve CEO'su Pavel Durov, son açıklamasında, anlık mesajlaşma ve sosyal medya uygulaması olan Telegram'ın elde ettiği reklam gelirlerinin yarısını kanal sahipleriyle paylaşacağını duyurdu.

Durov, platformda faaliyet gösteren kanalların aylık olarak 1 trilyon görüntülenme aldığını belirtti. Bu görüntülenmelerin yalnızca yüzde 10'unun "Telegram Ads" üzerinden gelir sağladığını vurgulayan Durov, gelecek aydan itibaren Telegram Ads platformunun reklam verenlerin kullanımına açılacağını ifade etti.

Yüzde 50'sini paylaşacak

Telegram'ın açık olduğu ülkelerdeki kanal sahiplerinin reklam gelirlerine ortak olacaklarını belirten Durov, bu ülkelerdeki kanal sahiplerinin, kanallarında Telegram'ın reklam gelirinin yüzde 50'sini almaya başlayacaklarını açıkladı. Reklam gelirlerinin güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleşmesi için TON adlı blok zincirin kullanılacağını kaydeden Durov, bu adımın reklam verenlere ve kanal sahiplerine daha adil bir gelir dağılımı sağlamayı hedeflediğini belirtti.

Telegram, dünyanın önde gelen anlık mesajlaşma ve sosyal medya uygulamalarından biri olarak, 2023 sonunda aylık 800 milyon aktif kullanıcıya ulaşmıştı.

Etiketler telegram
Yorumlar
Kalan Karakter 800