Telefonla yapabileceğiniz şeyleri biliyor musunuz?

Akıllı telefonların yetenekleri görünüşte sonsuzdur ancak insanların cihazlarını kullanımı genellikle bildikleri kadarıyla sınırlı kalır. Bir akıllı telefon, web'de gezinmekten, görüntülü aramalar yapmaktan, müzik çalmaktan ve metin göndermekten çok daha fazlasını yapabilir.

Bir cep telefonuyla neler yapılabilir? Telefonla belge tarayıp, faks gönderebileceğinizi biliyor muydunuz? Muhtemelen hayır. Cep telefonları oldukça fazla özelliği barındıran cihazlardır. Büyük sorunlardan biri, artık bir akıllı telefonda o kadar çok özelliğin bulunmasıdır ki, onları bulmak, hatırlamak ve kullanmak gerçek bir zorluktur. Akıllı telefonların gizli özelliklerinden bazıları üretkenliğinizi artırmanıza ve günlük görevleri kolaylaştırmanıza yardımcı olabilir.

Telefonunuzun yapabileceğini fark etmediğiniz 6 şey

Belgeleri tarayın

Fiziksel bir belgeyi imzalamanız ve ardından dijital olarak göndermeniz gerektiyse, belgeyi yazdırmanın, taramanın ve ardından e-postayla göndermenin ne kadar zor olabileceğini bilirsiniz. İyi haber şu ki, artık hantal tarayıcınıza dönmeniz gerekmiyor. Hem iPhone'larda hem de Android cihazlarda, bir belgeyi taramak ve dışa aktarmak için akıllı telefonu kullanabilirsiniz.
iPhone'larda tek yapmanız gereken Notes uygulamanızı açmak, kamera simgesine tıklamak ve ardından "belgeleri tara" düğmesine basmak. Bir Android cihazda süreç daha da sorunsuzdur. Tek yapmanız gereken kamera uygulamanızı açmak, belgenin üzerine getirmek ve Pixel telefonlar için "belgeyi tara"ya veya Samsung cihazlar için sarı "T" simgesine dokunmak.

Arabanızı çalıştırın

Umutlanmadan önce, telefonunuzu anahtar veya araba marşı olarak kullanabilmeniz tamamen arabanızın modeline, markasına ve yılına bağlı olacaktır. Neyse ki, birçok araba bu tür bir işlevselliğe sahiptir. Bu özellikten yararlanmak isteyebileceğiniz iki neden arasında, arabanızı kendi evinizin rahatlığında uzaktan çalıştırabilme veya binmeden önce araba sıcaklığını tam istediğiniz gibi ayarlayabilme özelliği yer alır.

Bu özellikle ilgileniyorsanız, arabanızı web'de arayın ve yardımcı olabilecek bir uygulama olup olmadığına bakın. Örneğin, Ford'un FordPass adlı bir uygulaması vardır ; bu uygulama, Ford araç sahiplerinin arabaların kilidini açıp kilitlemesine, arabayı uzaktan çalıştırmasına ve hatta uygulamadan uzaktan çalıştırmayı programlamasına olanak tanır. Android cihazlarda, belirli akıllı telefonlarda, telefonunuzu dijital anahtar yapmak için araç üreticinizin uygulamasıyla veya üreticinin e-postasıyla birlikte çalışan dijital anahtar adı verilen bir özellik bulunur.

Kanalları değiştirmenize yardımcı olun

Bir Tv programını izlemek için kanepeye uzandığınızda kumandayı bulamadığınız andan daha sinir bozucu çok az şey vardır. Ya da pillerin boşaması nedeniyle kumandanız çalışmayabilir. Sizi bu zahmetten kurtarmak için birçok TV, cihazınızı bir uzaktan kumandaya dönüştürmek için akıllı telefonunuzla senkronize olabilir. Bir iPhone'unuz varsa, onu Roku veya Fire TV'ler veya Apple TV 4K dahil olmak üzere uyumlu TV'leri kontrol etmek için kullanabilirsiniz. TV ile aynı ağda oturum açmak, ekran paylaşım seçeneğine gitmek ve ardından uzak simgeye basmak kadar kolay. Android akıllı telefonlar, Android TV'lerle aynı özelliklere sahiptir . Android'e göre tek yapmanız gereken Google TV uygulamasını açmak, sağ alt kısımdaki uzaktan kumanda simgesine dokunmak ve ardından cihazları taramak ve eşleştirmeyi tamamlamak için cihazınızı seçmek. Ayrıca Android'de Roku ve Fire TV'ler için TV uzaktan kumanda uygulamaları ve hatta Apple TV için üçüncü taraf uzaktan kumanda uygulamaları bulunur.

Eşyaları ölçün

Metre yok mu? Sorun değil. Akıllı telefonunuzun kamerasını ve AR teknolojisini kullanarak ihtiyacınız olan her şeyin ölçümünü telefonunuzdan alabilirsiniz. Tam ölçümü elde etmek için tek yapmanız gereken, ölçtüğünüz nesnenin başına bir nokta bırakmak ve sonunda başka bir noktayı sabitlemektir. iPhone'lar Apple Measure uygulaması önceden yüklenmiş olarak gelir, ancak bir Android kullanıcısıysanız endişelenmeyin. Google'ın Apple Measure uygulamasının yaptığını yapmanızı sağlayan aracı Measure Up'ı, bir uygulama yerine telefonunuzun tarayıcısında kullanabilirsiniz.

Sizin için fotoğraf çeksin

Kendinizin fotoğrafını çekmek istiyorsunuz ancak sizin için çekecek kimse bulamadığınıda Lens Buddy uygulamasını kullanabilirsiniz. Lens Buddy ile resimlerin hızı ve aralıkları da dahil olmak üzere zamanlayıcıyı tamamen özelleştirerek mükemmel çekimi elde edebilirsiniz. Telefonunuzun yalnızca bir fotoğraf çekmesi için on saniyelik bir zamanlayıcı ayarlamak yerine, özelleştirilmiş bir aralıkta (örn: her üç saniyede bir) istediğiniz kadar çok sayıda fotoğraf çeken bir zamanlayıcı ayarlayabilirsiniz. Lens Buddy ile tek bir oturum yerine tek bir seanstan seçim yapabileceğiniz pek çok seçeneğiniz vardır. Uygulama yalnızca iOS'ta kullanılabilir. Ancak Google Play Store'da Selfer gibi aynı işi yapan kamera zamanlayıcı alternatifleri var.

Kalp atış hızınızı izleyin

Piyasadaki çok sayıda akıllı saat ve fitness takipçisine rağmen, kalp atış hızınızı yalnızca akıllı telefonunuzla izlemek mümkündür. Kalp atış hızı izleme uygulamaları, cildinize ne kadar kan pompalandığını belirlemek için arka kameranızı ve flaşınızı kullanır ve fotopletismografi adı verilen bir uygulama aracılığıyla kalp atış hızınızı alır. Sonuçlarınızı saniyeler içinde almak için tek yapmanız gereken parmağınızı kameranın üzerine koyup flaş yapmak.

Etiketler akıllı telefon
Yorumlar
Kalan Karakter 800