Telefon şarjının uzun süre gitmesi için ne yapılmalı?

Cep telefonunuzu günde birkaç kez şarj etmemek ve telefonunuzun pil ömrünü korumak için ne yapmalısınız? İşte öneriler...

Güncelleme:

Bildirimleri azaltın

E-posta göndermek, sosyal medyada gezmek ve dünyada neler olup bittiğini görmek için haber güncellemeleri almak vb. için kullandığınız hemen hemen tüm uygulamalar, gün boyunca size bildirimler gönderecek ve bu da pilinizin hızla bitmesine neden olacaktır. Bu nedenle bazı bildirimleri sessiz modda tutmanız önerilir. Güç tasarrufu için ayarlardan değiştirebilirsiniz.

Wİ-Fİ arama ayarlarını değiştirin

Aramalarınızı operatörünüz yerine Wi-Fi üzerinde yapıyorsanız bu da şarjınızın çabuk bitmesinin sebeplerinden biri.

Arka planda çalışan uygulamalara dikkat edin

Çoğu kişi uygulamaları kapatmanın, arka planda çalışmayı durdurarak pil tasarrufu sağlayacağına inanır. Ancak birçok telefon, arka planda uygulama yenileme ayarı etkinleştirilmediği sürece çoğu uygulamayı bıraktığınız konumda donduracak şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle, bunları düzenli olarak kapatmak, cihazın hafızası onları kapatmak için tekrar yükleyeceğinden daha fazla güç kaybına neden olur.

Uçak modunu kullanın

Telefonunuz, düşük sinyal olduğunda çağrıları almak ve veri hizmetlerini etkinleştirmek için daha fazla güç akışı sağlar. Bu, telefonunuzun pilinin bir anda bittiği durumlardan biridir. Bu nedenle, telefonunuzun "sinyal yok" veya yalnızca bir çubuk gösterdiğini fark etmeniz önemlidir. Telefonunuzu aramalar için etkin tutmak pil tasarrufundan daha önemli değilse, uçak modunu etkinleştirdiğinizden emin olun.

Otomatik uygulama güncellemelerini devre dışı bırakın

Otomatik güncelleme özelliği, Wi-Fi veya hücresel veri servislerine bağlandığınızda etkinleştirilir. Bu, kullanıcıyı rahatsız etmeden gerçekleşecek şekilde tasarlanmış olsa da, önemli miktarda güç tüketir. Bu yüzden otomatik güncellemeyi kapalı tutun ve telefonunuz prize takılıyken yapın.

Konum servislerini etkisiz hale getirin

Bazıları konum servislerini sebepsiz yere açık tutmak için kullanılır. Konumunuzu paylaşmak için kullanışlı bir seçenek olabilir, ancak Wi-Fi veya hücresel veri servisi aracılığıyla bağlanarak GPS'inizi kullanır. Bu işlem, pilinizin giderek daha fazla güç tüketir. Bu nedenle konumunuzu paylaşmak için yalnızca ihtiyacınız olduğunda konum servislerini açmanız önerilir.

Güç tasarrufu yöntemleri

Bluetooth'unuzu ve Wi-Fi'nizi açık tutmanız gerekmediğinde kapatın. Telefonunuzu çok sık açıp kapatmayın. Ekran parlaklığınızı daha düşük bir seviyede tutun. Ancak güneşli bir günde ekranınızı net bir şekilde görebilmek için daha yüksek bir parlaklık gereklidir.

Dinamik duvar kağıtlarını kullanmayın

Telefon ekranınızda baloncuklar ve hareketli arka plan resimleri tercih ediyor olabilirsiniz. Bu dinamik görüntülerin pilinizi hızla tüketmesi de olasıdır. Bu nedenle, pilinizi günün geri kalanı için tasarruf etmek istiyorsanız, süslü dinamikler yerine statik görüntüler kullandığınızdan emin olun.

Yorumlar
Kalan Karakter 800