Spotify'ın en pahalı olduğu ülke neresi?

Son zamanlarda yaptığı değişiklikler ve zamlarla gündemde olan Spotify, bu kez de en pahalı hizmet verdiği Avrupa Birliği (AB) ülkesiyle gündeme geldi. İşte detaylar...

Güncelleme:

Yapılan son zamlarla birlikte, Avrupa Birliği ülkeleri arasında en yüksek fiyatlı müzik hizmetine sahip olan ülke değişti, ve bu değişiklik Fransa'nın müzik yayıncılığı sektöründeki agresif vergi politikasından kaynaklanıyor. 

2024 itibariyle Spotify, Apple Music, Deezer ve Youtube Music gibi birçok müzik platformuna %1.2 ek vergi uygulayan Fransız hükümeti, bu sıkı politikasını sürdürmeye kararlı görünüyor. 

Bu radikal kararın en fazla etkileyeceği platformun Spotify olduğunu söylemek mümkün. Çünkü firma, Fransa'da açık ara en çok tercih edilen müzik yayıncısı konumunda bulunuyor. Şirket yetkilileri, vergi politikaları değişmezse Fransa'daki yatırımlarını büyük ölçüde azaltacaklarını belirtirken, bu yıl katkı sağladıkları 2 müzik festivaline desteği kesme kararı aldıklarını açıkladı.

Spotify, Fransa'da yapılacak zammın oranını henüz açıklamamış olsa da, ülkedeki kullanıcıların Avrupa Birliği'ndeki en yüksek fiyatlı hizmeti alacağını önceden bildirdi. Şirket, fiyatları artırmaktan başka bir seçeneğinin olmadığını belirterek, abonelerini önümüzdeki birkaç hafta içinde konuyla ilgili bilgilendireceğini ifade etti. Bu durumdan oldukça rahatsız olan Fransız Spotify kullanıcıları, gelişmeleri endişeyle takip ediyor.  (Shiftdelete) 

Etiketler Spotify
Yorumlar
Kalan Karakter 800