Spotify'den yeni karar: En sevilen özellik ücretli mi oluyor?

Dünyanın en büyük müzik veri akışı ve podcast servislerinden Spotify, Premium ve Free kullanıcılarına beraber sunduğu özelliği Premium kullanıcılara özel yapma kararı aldı. Bu karar bazı kullanıcılar arasında tepkiye neden oldu.

Güncelleme:

Kullanıcılar şu anda Spotify'ı iki farklı şekilde kullanabiliyor: Ücretsiz (Free) üyelik veya her ay bir ücret karşılığında erişilen Premium üyelik. Ancak Spotify, bu iki kullanıcı tipinin kullanabildiği bir özelliği yalnızca Premium kullanıcılarına özel yapma yoluna gitti.

Son birkaç gün içinde, ücretsiz kullanıcılar Spotify uygulamasında şarkı sözlerine erişimlerinin olmadığını fark ettiler. Bu özellik yerine, "Spotify Premium'da şarkı sözlerinin keyfini çıkarın" yazan bir bildirim ve kaydolma bağlantısıyla karşılaştılar. Spotify ise bu değişikliği, uygulama içi şarkı sözlerini Premium üyelere özel yapma amacıyla gerçekleştirilen rutin testlerin bir parçası olarak açıkladı.

Tarih belirtilmedi

Spotify'ın küresel iletişim eşbaşkanı CJ Stanley, "Spotify'da sürekli olarak bir dizi test gerçekleştiriyoruz; bazıları kullanıcı deneyimini geliştirme amacı taşırken, diğerleri ise öğrenme amaçlıdır. Şu an için bu konuda başka bir açıklamamız yok" dedi.

Ancak Spotify'ın uygulama içi şarkı sözlerini tekrar tüm kullanıcıların kullanımına sunması için kesin bir tarih belirtilmedi.

Kullanıcılar arasında, uygulama içi şarkı sözleri özelliğinin Premium kullanıcılara özel olmasına tepkiler gelmeye başladı. Ücretsiz kullanıcılar, bu değişikliği Twitter gibi platformlarda dile getirdiler. (Shiftdelete)

Etiketler Spotify
Yorumlar
Kalan Karakter 800