Spotify'dan yapay zeka ile müzik deneyimi

Spotify'ın, kullanıcılara metin komutlarıyla çalma listesi oluşturma imkanı sağlayan yapay zekâ destekli yeni bir özellik üzerinde testler gerçekleştirdiği belirtildi.

Güncelleme:

Bu keşif, söz konusu özelliği kullanırken @robdad_ adlı bir TikTok kullanıcısı tarafından paylaşılan bir video ile ortaya çıktı.

Yapay zekâ çalma listesi özelliği, kullanıcılara metin tabanlı öneriler sunarak, örneğin "Enstrümantal elektronika ile işe odaklanın", "Sessizliği arka plan kafe müziğiyle doldurun", "Eğlenceli, ritmli ve pozitif şarkılarla gaza gelin" veya "Witch House gibi niş bir türü keşfedin" gibi seçenekleri içeriyor. Kullanıcılar istedikleri bir temayı seçebilir ve Spotify'ın yapay zekâsı, seçilen tema doğrultusunda bir çalma listesi oluşturuyor.

@robdad_ tarafından paylaşılan TikTok videosunda, kullanıcı "Witch House gibi niş bir türü keşfet" seçeneğini tercih etti ve yapay zeka tarafından oluşturulan çalma listesi, Grimes, Pearly Drops, Sidewalks and Skeletons, Mr.Kitty, Crystal Castles, Kito ve GrimesAI gibi sanatçıların parçalarını içeriyordu.

Spotify'dan yapay zeka ile müzik deneyimi resim: 0

Bu özellik henüz test aşamasında ve genel kullanıma sunulup sunulmayacağı konusunda resmi bir onay alınmış değil. Bu yılın başlarında Spotify, Xavier "X" Jernigan tarafından eğitilen bir yapay zeka sesi aracılığıyla kişiselleştirilmiş öneriler sunan OpenAI teknolojisiyle desteklenen bir AI DJ özelliğini tanıtmıştı.

Spotify CEO'su Daniel Ek, şirketin içeriği bağlamsallaştırmak ve kişiselleştirmek amacıyla yapay zekadan yararlanmaya yönelik bir ilgi duyduğunu belirtti. Potansiyel yapay zeka çalma listesi özelliği, kullanıcılara daha özel ve otomatik bir müzik küratörlüğü deneyimi sunarak, bu yönde atılmış bir diğer önemli adım olabilir.

Ancak Spotify, AI çalma listesi özelliğinin genel kullanıma sunulup sunulmayacağını resmi olarak doğrulamadı. Bir Spotify sözcüsü, sorulara yanıt olarak şunları belirtti: "Rutin olarak bir dizi test gerçekleştiriyoruz. Bu testlerden bazıları daha geniş kapsamlı deneyimlerimizin yolunu açarken, diğerleri yalnızca önemli bir öğrenme işlevi görüyor. Şu anda paylaşacak başka bir şeyimiz yok."

Etiketler Yapay Zeka Spotify
Yorumlar
Kalan Karakter 800