Spotify'dan yapay zeka hamlesi: Özel çalma listeleri geliyor!

Son dönemde Spotify, platformuna yapay zeka özellikleri eklemeye yönelik çalışmalara başladı. Yapay zeka destekli DJ uygulamasından sonra şimdi de çalma listeleri üzerinde çalışıyor. İşte detaylar...

Sızan bilgilere göre, Spotify kullanıcılarına yapay zeka kullanarak kişiselleştirilmiş çalma listeleri oluşturma imkanı sunacak bir özellik üzerinde testler yapıyor. Söz konusu özellik, Spotify'ın metin komutları ile çalma listeleri oluşturmanıza izin verme potansiyeline sahip. Bu aynı zamanda farklı kullanıcıların müzik zevklerini karıştıran Blend özelliğiyle de entegre edilebilir.

Spotify henüz bu yeni özellikle ilgili resmi planlarını doğrulamadı, ancak şirket yeni fikirlere açık olduklarını belirtti. Kod referanslarını inkar etmediler ve şu an için paylaşacakları "yeni bir şeyin olmadığını" belirttiler.

Diğer kullanıcılar da davet edilebilecek

Ancak uygulamada fark edilen yeni destek, kullanıcıların yapay zeka çalma listeleri oluşturarak diğer kullanıcıları da davet edebileceği izlenimini veriyor. Ayrıca bu potansiyel özellik, Spotify'ın ruh halleri veya müzik türlerine göre kişiselleştirilmiş çalma listeleri oluşturmayı amaçlayan "Sana Özel" listelerini de daha yenilikçi bir hale getirebilir.

Spotify'dan yapay zeka hamlesi: Özel çalma listeleri geliyor! resim: 0

Sadece Premium abonelere sunulabilir

Öte yandan, Spotify bir süre önce uygulama içinde şarkı sözlerini Premium abonelerine özel hale getirerek, ücretli abonelikleri daha cazip hale getirmişti. Yeni yapay zeka desteğinin de muhtemelen sadece Premium abonelere sunulabileceği unutulmamalıdır. (Shiftdelete)

Etiketler Yapay Zeka Spotify
Yorumlar
Kalan Karakter 800