Spotify, sesli kitap özelliğiyle yepyeni bir deneyim sunacak! Büyük yayınevleriyle anlaşma yapıldı

Spotify, dünyanın en büyük dijital müzik platformu olma özelliğini taşıyan 220 milyon abonesiyle, uzun süredir üzerinde çalıştığı sesli kitap uygulamasını sunmaya hazırlanıyor. Peki sesli kitap dinleme özelliği ücretli mi olacak?

Şirket, pilot uygulamayı İngiltere ve Avustralya'da başlatmayı planlıyor ve kış aylarında ABD'deki abonelerine bu yeni servisi sunmayı hedefliyor. Yeni sistemde, Spotify müzik servisi abonelerine ayda 15 saate kadar ücretsiz sesli kitap dinleme olanağı sağlayacak.

Daha fazla içerik için ek ücret ödenecek

Ortalama bir kitabın sesli versiyonu yaklaşık 10 saatlik bir süreyi kapsıyor. Dolayısıyla Spotify'ın sunacağı ücretsiz hizmet, ayda 1.5 kitaba denk geliyor. Daha fazla içerik dinlemek isteyenler ise ek 10 saatlik dinleme için aylık 10.99 dolar ödeyecekler.

Spotify, büyük yayınevleri arasında HarperCollins, Hachette, Penguin Random House gibi pek çok yayıneviyle anlaşmalar yapmış durumda ve pilot uygulamayla birlikte 150 binden fazla kitaba erişim sağlanması bekleniyor. Hachette'in başkan yardımcısı Ana Maria Alessi, "Taylor Swift, Beyoncé gibi yıldızlarla aynı platformda yer almak çok heyecan verici" diye belirtiyor.

Küresel audiobook pazarının 2021'de 4.8 milyar dolarlık bir ciroya ulaştığı ve 2026'da 9 milyar dolara ulaşması beklediği bilinmekte. Şu anda pazarın en büyüğü Amazon'a ait olan Audible, ABD'de kitap başına 15 dolar ücret talep ediyor.

Spotify'ın kurucu CEO'su Daniel Ek, şirketin halen faaliyet kar marjının yüzde 25 civarında olduğunu belirtiyor ve audiobook işinde marjın yüzde 40'ların üzerinde olacağını öngörüyor.

Etiketler Kitap Spotify
Yorumlar
Kalan Karakter 800