Sony, 900 çalışanını işten çıkaracak

Dünya çapında faaliyet gösteren video oyunu şirketi Sony Interactive Entertainment, küresel iş gücünün yüzde 8'ine denk gelen 900 çalışanını işten çıkarma kararını açıkladı.

Güncelleme:

ABD merkezli, Sony'nin video oyunları ve dijital eğlence sektöründe faaliyet gösteren yan kuruluşu Sony Interactive Entertainment'ın Üst Yöneticisi Jim Ryan, işten çıkarmalarla ilgili çalışanlara gönderdiği e-postayı paylaştı. Ryan, e-postada, "Başarımıza katkıda bulunan çok yetenekli bireyleri etkileyen, iş gücümüzün azalmasını da içeren operasyonları yeniden yapılandırmak için inanılmaz derecede zor bir karar verdik." ifadesini kullandı.

İş gücünün yüzde 8'ine denk geliyor

Ryan, bu konuda mümkün olduğunca şeffaf olmak istediğini vurgulayarak, çalışan sayısını yaklaşık 900 kişi azaltmayı planladıklarını, bu da mevcut iş gücünün yaklaşık yüzde 8'ine denk geldiğini belirtti.

İşten çıkarmaların Amerika, Avrupa, Orta Doğu ve Afrika, Japonya ve Asya-Pasifik bölgelerindeki tüm Sony Interactive Entertainment çalışanlarını ve birkaç PlayStation stüdyosunu etkileyeceğini bildirdi. Ryan, işten çıkarmalara dair zaman çizelgeleri ve prosedürlerin, yerel yasa ve düzenlemelere bağlı olarak bölgelere göre değişeceğine işaret ederek, planlarını bu kapsamda detaylandırdı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800