Siri'ye yapay zeka desteği geliyor! İşte tanıtım tarihi...

Teknoloji dünyası, son dönemde yapay zeka ürünleri ile büyümeye devam ediyor. Siri de yapay zeka desteğine kavuşmak için geri sayımda.

Güncelleme:

Bilindiği üzere Apple, ürettikleri ürünlerde her zaman en iyisini hedefler. "Geç olsun, en iyisi olsun!" politikasıyla tanınır. Son olarak karma gerçeklik gözlüğü konusunda aynı yaklaşımı benimsemişti. Ancak yapay zeka ürünlerinin sektörü sarsması, şirket yetkililerini harekete geçirdi.

Önceden yayınlanan raporlar, Apple'ın GPT adı verilen bir ürününün yıllarca gecikebileceğini öne sürüyordu. Ancak teknoloji dünyasının tanınmış isimlerinden Mark Gurman, Apple'ın bu konuda hızlı davranacağını öne sürdü.

iOS 18 ile birlikte tanıtılacak

Yapılan duyuruya göre, Siri artık yapay zeka desteği alacak. İlk yapay zeka dokunuşunun önümüzdeki yıl tanıtılması iOS 18 ile birlikte tanıtılması bekleniyor. Ancak bazı raporlar, bu hedefin gerçekleşmesi için daha fazla beklememiz gerekebileceğini öne sürüyor.

Son üç ay içinde, yapay zeka departmanına yüzden fazla yeni çalışan alındı. Mühendisler, araştırmacı bilim insanları, özel proje yöneticileri ve diğer pozisyonlar bu işe alımlar arasında yer alıyor. Ancak bazı sızıntılara göre, ürünlerin Apple'ın yüksek standartlarına ulaşması biraz zaman alabilir. Üstelik bu, karşılaşılan tek zorluk da değil.

Bazı kaynaklara göre, bu gecikme, CEO Tim Cook'un endişeleriyle de ilişkilendirilebilir. Cook, yapay zeka temelli ürünlerin popüler olmasına rağmen henüz çözülmesi gereken birçok sorun olduğunu düşünüyor. Ancak gelecekte yapay zekanın büyük bir rol oynayacağını kabul ediyor.

Etiketler iPhone
Yorumlar
Kalan Karakter 800