Siemens ve Microsoft'tan yapay zeka iş birliği

Alman teknoloji devi Siemens ve Amerikalı teknoloji şirketi Microsoft, üretim süreçlerinde insanlar ile makineler arasındaki işbirliğini geliştirmek amacıyla yapay zeka (AI) alanında bir projeyi hayata geçirmek üzere anlaştılar.

Şirketler tarafından yapılan ortak açıklamada, Siemens ve Microsoft'un işbirliği yaparak yapay zeka desteğiyle robotlar ve diğer otomasyon sistemlerini daha hızlı programlamayı hedefledikleri "Siemens Endüstriyel Yardımcı Pilot Programı" (Siemens Industrial Copilot) duyuruldu.

Bu programın amacı, imalat, altyapı, ulaşım ve sağlık sektörlerinde üretken yapay zeka kullanımını teşvik etmek ve şirketlerin birlikte çalışmasını sağlamak. Ayrıca, açıklamada, bu yaklaşımın hataların azaltılmasına ve simülasyon sürelerinin kısaltılmasına olanak tanıyacağı vurgulandı. Bu sürecin birkaç hafta süren bir işlem olduğunu belirten açıklamada, artık sadece birkaç dakika sürdüğü ifade edildi. 

'Devrim yaratabilecek bir potansiyele sahip'

Siemens'in otomasyon ve süreç simülasyon teknolojisi olan "Siemens Xcelerator", Microsoft uygulamalarıyla genişletilecek. Siemens Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Roland Busch, bu teknolojinin şirketlerin tasarım, geliştirme, üretim ve tüm operasyonlarda devrim yaratabilecek bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Ayrıca, insan-makine işbirliğini daha yaygın hale getirerek mühendislerin kod geliştirmeyi hızlandırmasına, yenilikçiliği artırmasına ve vasıflı işgücü eksikliği ile başa çıkmasına yardımcı olacağını ifade etti.

Alman otomotiv tedarikçisi Schaeffler, "Copilot"un geliştirme aşamasındaki ilk kullanıcılarından biri olduğunu ve yakın bir gelecekte üretimde kullanmayı planladığını da açıklamada belirtti.

Etiketler Microsoft
Yorumlar
Kalan Karakter 800