Siber dolandırıcıların en çok kopyaladığı 10 site!

Siber saldırganların kopya internet sitesi hazırlayarak kişisel veriler ve ödeme bilgilerini çalma girişimlerinde en çok taklit ettiği markalar açıklandı. İşte internet sitelerinin benzeriyle tuzak kurulan ve sahte e-posta gönderilen o markalar.

Güncelleme:

Siber dolandırıcılar, internet kullanıcılarını gerçeğine çok benzer sahte siteler ve sahte e-postalarla tuzağa düşürüyor.

İnsanların içeriği gerçekten açmasını sağlamak amacıyla meşru bir markadan geliyormuş gibi bir e-posta veya SMS mesajı hazırlayan siber suçlular, bu bağlantıları tıklayan kişileri gerçek markanın internet sitesine çok benzeyen sahte adreslere yönelndirerek, kişisel bilgilerini ya da kredi kartı bilgilerini çalıyorlar.

KARGO ŞİRKETİ DHL İLK SIRADA

Chack Poin tarafından açıklanan yeni bir rapora göre bu yöntemin en çok denendiği marka; uluslararası kargo şirketi DHL. Nakliye devi DHL'in kimlik avı saldırılarında en çok taklit edilen marka olduğunu saptayan uzmanlar, çoğu suçlunun insanların giriş verilerini, ödeme bilgilerini ve hatta paralarını çalmaya çalışırken markanın adını ve logosunu kullandığı konusunda uyarıyor. Bu nedenle DHL logolu bir e-posta geldiğinde gerçekliğinden emin olmak dolandırlmamak için oldukça önemli.

EN ÇOK KİMLİK AVI YAPILAN MARKALAR 

Kimlik avı saldırısında en çok kullanılan 10 marka ise sırasıyla şöyle;

DHL (yüzde 22)

Microsoft (yüzde 16)

LinkedIn (yüzde 11)

Google (yüzde 6)

Netflix (yüzde 5)

WeTransfer (yüzde 5)

Walmart (yüzde 5)

WhatsApp (yüzde 4)

HSBC (yüzde 4)

Instagram (yüzde 3)

Şirketlere ve çalışanlara 6 siber güvenlik önerisiŞirketlere ve çalışanlara 6 siber güvenlik önerisi Şirket verilerin güvenliği için çalışanlar hangi siber güvenlik önlemlerini almalı? WatchGuard’ın Türkiye ve Yunanistan Ülke Müdürü Yusuf Evmez, siber güvenlik için yapılması gereken 6 öneriyi sıraladı.

 

Etiketler siber saldırı
Yorumlar
Kalan Karakter 800