Samsung'un iki cihazı Android 14'e güncellenmeyecek

Samsung, geçtiğimiz günlerde Galaxy S20 ve Galaxy Note 20 serisinin de bulunduğu bazı telefonların Android 14 tabanlı One UI 6'ya güncelleneceğini belirtmişti. Ancak liste güncellendi ve cihazlara güncelleme gelmeyeceği ortaya çıktı.

Güncelleme:

Samsung, web sitesinde One UI 6 ile ilgili makalede Galaxy S20 ve Galaxy Note 20 modellerine dair bilgilendirme yapmış olmasına rağmen, bu cihazlar artık bazı Galaxy Enhance-X özelliklerine sahip olamayacaklar. 

 One UI 6 ve sonraki sürümlerini çalıştıran cihazlarda Galaxy Enhance-X özelliklerinin kullanılabilir olacağına dair bir açıklama yapıldı. Ancak, maalesef bu açıklama gerçeği yansıtmayacak, çünkü Android 14 ile uyumlu cihazların listesi sonradan güncellendi ve Galaxy S20 ve Galaxy Note 20 modelleri bu listeden çıkarıldı.

Samsung, 2020 yılında Galaxy S20 ve Galaxy Note 20 modellerini piyasaya sürdüğünde bu cihazlar için üç büyük Android işletim sistemi güncellemesi sunacağını taahhüt etmişti. Bu cihazlar, Android 10 ile geldi ve ardından Android 11, Android 12 ve Android 13 güncellemelerini almışlardı. Ancak, daha sonraki bir dönemde Samsung, yazılım güncelleme desteğini Galaxy S21 serisini kapsayacak şekilde dört yıl boyunca Android işletim sistemi güncellemelerini içerecek şekilde genişletti, Galaxy Note 20 ve Galaxy S20 bu genişletilmiş destek kapsamına dahil edilmedi.

Samsung, yakın zamanda duyurduğu One UI 6'da yapay zeka tabanlı kamera geliştirmelerine odaklandı. Bu geliştirmeler arasında yeni Enhance-X uygulaması, nesneleri arka planlarından daha etkili bir şekilde ayırma yeteneği, kamera arayüzünde yapılan ayarlamalar ve dahili fotoğraf düzenleme aracında geliştirmeler bulunuyor. (Donanım haber)
 
 

 

Etiketler Samsung Android
Yorumlar
Kalan Karakter 800