Rusya, uluslararası uzay istasyonu'nun geleceği ile ilgili karar verdi mi? İşte detaylar...

Rusya, Ukrayna'yı işgali sonrasında Uluslararası Uzay İstasyonu hakkında defalarca çelişkili açıklamalar yaptı. Ama Rusya'nın aldığı son karar, en azından 5 yıl için işlerin yoluna girdiğini gösteriyor.

Daha önce Roscosmos Genel Müdürü Yuri Borisov, ülkenin kendi uzay istasyonunu inşa etmek için 2024'ten sonra Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan çekileceğini ancak net bir tarih vermediğini belirtmişti. Ancak, yeni yapılan açıklama Rusya'nın resmi olarak 2028 yılına kadar ISS'de kalacağını gösteriyor.Rusya, uluslararası uzay istasyonu'nun geleceği ile ilgili karar verdi mi? İşte detaylar... resim: 0

Rusya 2028'e Kadar ISS'de Kalacak

ABD, Japonya, Kanada ve ESA (Avrupa Uzay Ajansı) gibi ülkeler, Uluslararası Uzay İstasyonu'nun 2030 yılına kadar faaliyette kalacağına dair taahhütlerini vermişlerdi. Rusya'nın da 2028 yılına kadar ISS'de kalacağını açıklaması, ISS için iyi bir haber ve tüm ülkelerin ortak çalışmalarına devam edileceğini gösteriyor. Son zamanlarda, Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi nedeniyle ABD ve diğer ülkelerle ilişkiler gerilmişti ve bu durum uzay çalışmalarına bile yansımıştı. Rusya'nın eski Roscosmos direktörü Dmitry Rogozin, batılı meslektaşlarıyla çalışmayı durdurmakla tehdit etmişti, ancak ISS'nin geleceğine dair bu son gelişmeler, ortak çalışmaların devam edeceğini gösteriyor.

Rusya, uluslararası uzay istasyonu'nun geleceği ile ilgili karar verdi mi? İşte detaylar... resim: 1

Sonuç olarak, Rusya 2028 yılına kadar ISS'de kalacak olsa da, NASA şimdiden yerlerini doldurmak için hazırlık yapmaya başladı.

Etiketler Rusya Uzay
Yorumlar
Kalan Karakter 800