Robot Sophia'nın özellikleri neler? Sophia neler yapabiliyor? Kimdir? Nereli?

Dünya çapında ciddi bir üne sahip olan robot Sophia, insansı özellikleri ile dikkat çekiyor. Hong Kong merkezli olarak üretilen Sophia kimdir? Nereli? Ne zaman üretildi? Özellikleri neler? İşte tüm soruların cevabı…

Güncelleme:

Robot Sophia, konuşma yeteneği ve insana benzer tarafı ile dikkatleri üzerine çekiyor. 14 Şubat 2016 yılında üretilen Sophia, günümüzde giderek daha fazla gelişmesi ile tanınıyor. Yapay zeka ve robot teknolojilerinin ortak ürünü olan Sophia, insana benzeyen en yakın robot olarak dikkat çekiyor.

Robot Sophia'nın özellikleri neler? Sophia neler yapabiliyor? Kimdir? Nereli? resim: 0

Dünya genelinde pek çok kişinin tanıdığı Sophia, “sosyal robot” olarak tanınıyor. Charlie Rose ve Jimmy Fallon ile birlikte röportaj dahi verdi. Birçok yüksek profilli röportaja katılan Sophia, bu anlamda da ciddi bir üne sahip.

Robot Sophia nereli? Ne zaman üretildi?

Hong Kong merkezli Hanson Robotics tarafından üretilen Sophia, 14 Şubat 2016 yılından beridir aramızda yer alıyor. İlk olarak ise Mart 2016’da halka açıldı ve tüm dünyanın karşısına çıktı.

Robot Sophia özellikleri neler?

Sophia’nın en bilinen özelliği yapay zeka ile harmanlanmış olması. AI özellikleri sayesinde yüzleri tanıyor, konuşuyor, konuşmaları takip edebiliyor. Sorulara da kapsamlı bir şekilde cevap veriyor. Gözlerini kırpması, ağzını gerçekçi bir şekilde oynatması ise ekstra özellikleri olarak dikkat çekiyor. Sophia aynı zamanda eğitim, müşteri hizmetleri, sağlık sektörü, eğlence sektöründe de görev yapabilir. AI teknolojisi sayesinde de pek çok bilgiye kolayca erişim sağlayabilir.

Etiketler robot Yapay Zeka
Yorumlar
Kalan Karakter 800