Robot güvenlikler sahaya çıkıyor! New York’ta devriye atacak olan o robot gündemde!

New York Polis Departmanı (NYPD), robot güvenlikleri halkın huzur ve güveni için kullanmaya başlayacaklarını açıkladı. Robot güvenlik dönemi böylece resmi olarak başlayacak.

Güncelleme:

New York Belediye başkanı Eric Adams, Şehrin en ünlü meydanı olan Times Square’de metro istasyonunda görev yapacak olan robotu tanıttı. Üstelik robotun maliyetini de açıklayan başkan, robotun asgari ücretin altında bir maliyet ile sahada yer alacağını açıkladı.

NYPD, metro istasyonunda yeni bir güvenlik modeli ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. New York Times tarafından servis edilen haberde Kaliforniya merkezli Knightscope şirketi tarafından üretilen K5, R2-D2'nun devasa bir versiyonuna benzeyen bir güvenlik robotunun sahalara çıkacağını açıkladı. İlk olarak metro istasyonunda görev yapacak olan robot, etkisini gösterirse eğer kentte daha da yaygınlaştırılacak.

Robot güvenlikler sahaya çıkıyor! New York’ta devriye atacak olan o robot gündemde! resim: 0

Gece nöbetçisi akıllı robot!

Şehri gece koruyacak olan robotun çalışma saatleri ise şuan için 00:30 – 06:00 saatleri arasında olacak. Bu saatler içerisinde metroda devriye atacak olan robotun ağırlığı ise tam 190 kilo olarak kayıtlara geçti.

Robot hakkında merak edilen ise üzerindeki kameranın canlı olarak yayınlanıp yayınlanmayacağı oldu. Bu konuda açıklama yapmayan yetkililer, robotta henüz bir yüz tanıma özelliğinin olmadığını söyledi. Robotun molasının olmaması, tuvalet ve yemek gibi ihtiyaçlarının bulunmaması ve asgari ücretin altında maliyete sahip olması en önemli özellik olarak dikkat çekiyor.

Etiketler robot Yapay Zeka
Yorumlar
Kalan Karakter 800