PS5 Pro'nun muhtemel çıkış tarihi açıklandı

Playstation 5 Pro'nun muhtemel çıkış tarihi belli oldu. İşte detaylar...

Bildiğiniz gibi, PlayStation 5'in duyurusundan bu yana yaklaşık dört yıl geçti ve PlayStation 5 Pro adı altında bir yükseltilmiş versiyonun geliştirilmekte olduğu söyleniyor. Hatta yakın zamanda, konsolun bazı özelliklerinin doğrulandığı belirtilmişti. Son saatlerde ise, PS5 Pro için ilk resmi tarih bilgisinin paylaşıldığı duyuruldu. Üstelik bu bilgi, güvenilir bir kaynaktan geliyor.

Kaçıranlar için daha önce PS5 Pro'nun DLSS'ye rakip PSSR yükseltme teknolojisinden bahsetmiştik ve önemli bir performans artışı sunacağı söylenmişti. PS5'teki grafik çekirdeğine kıyasla %45 oranında bir performans artışı ve ışın izleme alanında 2 ila 4 kat daha fazla performans iddiaları ortaya atıldı. Bu da AMD'nin yapay zeka yükseltme teknolojisine kıyasla Sony'nin kendi teknolojisine güvendiği anlamına geliyor.

PS5 Pro'nun muhtemel çıkış tarihi açıklandı resim: 0

Bilindiği gibi, Sony henüz PS5 Pro söylentilerini doğrulamadı. Ancak oyun sektörünün güvenilir isimlerinden Tom Henderson, konsolun geliştirici kitlerinin Eylül 2023'te birinci taraf PlayStation stüdyolarıyla paylaşıldığını, üçüncü taraf geliştiricilerin ise Ocak 2024'te aldığını belirtti. Peki, oyuncular konsolu ne zaman elde edebilecekler?

Sony'nin lansmanı için 2024 tatil sezonunu hedeflediği söyleniyor. Ancak birinci taraf oyunların yetersizliği nedeniyle bu tarih değişebilir. Hatırlanacağı üzere, PlayStation 4, 15 Kasım 2013 tarihinde piyasaya sürülmüştü. Bu popüler konsolun Pro versiyonu ise üç yıllık bir bekleme süresinin ardından 10 Kasım 2016’da kullanıcılara sunulmuştu. PlayStation 5'in ise 2020 yılında çıkış yaptığını düşünürsek, PlayStation 5 Pro iddialarının gerçekçi olduğunu söyleyebiliriz. (Donanımhaber) 

Etiketler PlayStation
Yorumlar
Kalan Karakter 800