Ortadoğu’daki ilk hidrojen treni bu hafta test denemelerine başlıyor!

İklim ve çevre koşulları ile mücadele kapsamında bazı ülkelerde kullanıma başlanan hidrojen treni Suudi Arabistan’da da test denemelerine başlıyor. Bu Ortadoğu’da kullanılacak olan ilk hidrojen treni olacak.

Güncelleme:

Suudi Arabistan, futbola olan yatırımları haricinde farklı teknoloji yatırımları ile de dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Özellikle Arap ekonomisinin büyüklüğü ile paralel bir şekilde teknolojik gelişmelere açılan ülkenin son tercihi ise hidrojen treni oldu.

Suudi Arabistan Enerji Bakanı Prens Abdulaziz bin Salman, hidrojen treninin bu hafta test denemelerine başlayacağını söyledi. Üstelik bu denemeler birkaç hafta ve aydan ibaret olacak. Ardından ise denemelerin başarılı geçmesi akabinde kullanıma sunulacak olan hidrojen treni taşımacılık alanında hizmet vermeye başlayacak.

Hidrojen treni nedir? Nasıl çalışır?

Kömür ve diğer enerji maddeleri ile çalışmayan hidrojen treni isminden de anlaşılabileceği üzere oldukça çevrecidir. Emisyonsuz ve gürültüsüz bir şekilde trenlerden duman veya gaz yerine sadece buhar, yoğunlaştırılmış su çıkması anlamına gelmektedir. Bu tür trenler şuan saatte 140 km yol yapabilmektedir. Üstelik trenin menzili ise şuan 1.000 km olarak ölçülmektedir. Küresel ısınma gibi problemlere karşı oldukça başarılı olan bu trenin çevreci yapısı onu pek çok ülkede tercih etkeni olarak öne çıkartıyor.

Ortadoğu’daki ilk hidrojen treni bu hafta test denemelerine başlıyor! resim: 0

Hidrojen treni denmesinin arkasındaki neden ise trenin üst bölmesinde hidrojen depolanması. Bu hidrojen bir noktadan sonra oksijen ile bir araya geliyor ve enerji üretiyor. Bu enerji de bir noktadan sonra trenin hareket etmesini sağlıyor.

 

 

Etiketler Teknoloji
Yorumlar
Kalan Karakter 800