OpenAI'dan istifa edenlere Salesforce'dan iş teklifi

Bulut tabanlı yazılım şirketi Salesforce'un CEO'su Marc Benioff, OpenAI'ın CEO'su Sam Altman'ın görevden ayrılmasının ardından istifa eden OpenAI çalışanlarına iş teklif etti.

Benioff, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda, OpenAI'dan ayrılan araştırmacıların "Einstein" adlı yapay zeka platformlarında çalışabileceklerini belirtti. İş fırsatlarından bahseden Benioff, ilgilenenleri özgeçmişlerini kendisine e-posta yoluyla göndermeye davet etti.

Geçen cuma günü yapılan OpenAI Yönetim Kurulu açıklamasında, Sam Altman'ın görevden ayrılmasının ardından yapılan inceleme sonucunda, yönetim kurulunun Altman'ın OpenAI'a liderlik etme becerisine güvenmediği ifade edilmişti. Bu durumda, Altman'ın yeni bir yapay zeka şirketi kurabileceği veya OpenAI'a geri dönebileceği belirtilirken, bazı OpenAI çalışanlarının Altman'ın yeniden CEO olarak atanmaması halinde istifa etme olasılığından bahsedildi.

Microsoft'ta çalışmayı düşündüklerini söylemişlerdi

Microsoft CEO'su Satya Nadella, Altman'ın yeni bir gelişmiş yapay zeka araştırma ekibine liderlik etmek üzere Microsoft'a katılacağını açıkladı. Bu gelişmelerin ardından OpenAI çalışanları, mevcut yönetim kurulu ile ilgili endişelerini dile getirerek istifalarını sunmuş ve Altman'ı takip ederek şirketin en büyük yatırımcısı olan Microsoft'ta çalışmayı düşündüklerini ifade etmişlerdi. Çoğu çalışan, yönetim kuruluna hitaben imzalanan mektupta, "şirketin misyonu ve çalışanları için yeterlilik, muhakeme ve özen eksikliği olan kişilerle çalışamayacaklarını" belirtmişti.

Etiketler OpenAI
Yorumlar
Kalan Karakter 800