OpenAI yeni yapay zeka modelini tanıttı

OpenAI, ses, görüntü ve metin tabanlı gerçek zamanlı mantık yürütme yeteneğine sahip olan yeni modeli "GPT-4o"yu duyurarak, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin geliştirilmesine yeni bir boyut kattı.

Güncelleme:

OpenAI'den yapılan açıklamada, GPT-4o'nun insan-bilgisayar etkileşiminde daha doğal bir adım olduğu vurgulanarak, modelin metin, ses ve görüntü kombinasyonlarından çıktı ürettiği belirtildi.

Açıklamada, modelin ses girişlerine verdiği yanıt süresinin insan tepki sürelerine benzer olduğuna işaret edilirken, GPT-4o'nun özellikle görüntü ve ses anlama konusunda mevcut modellere kıyasla daha yetkin olduğu vurgulandı.

GPT-4o ile tek bir yeni modelin metin, görüntü ve ses üzerinde uçtan uca eğitildiği bilgisi verilerek, bu modelin tüm girdi ve çıktıların aynı sinir ağı tarafından işlendiği ilk model olduğu belirtildi.

Ayrıca, hem ücretsiz hem de ücretli kullanıcılar için bilgisayar işlemleriyle entegre olacak şekilde tasarlanmış, Mac işletim sistemi için yeni bir ChatGPT masaüstü uygulamasının da kullanıma sunulduğu ifade edildi.

OpenAI'nın bugün düzenlediği tanıtım etkinliğinde, GPT-4o'nun daha uygun maliyetli olması nedeniyle ücretsiz olarak sunulacağı, ücretli kullanıcıların ise daha fazla kapasiteye sahip olacağı belirtildi.

Yeni modelin birkaç hafta içinde ChatGPT'de kullanıma sunulacağı belirtildi.

Etiketler OpenAI
Yorumlar
Kalan Karakter 800