Nokia telefonlarının üreticisi HMD kendi akıllı telefon markasını çıkarıyor!

Finlandiya merkezli şirket HMD Global, Nokia markalı akıllı telefon üretimi ile tanınıyor. Şimdi ise kendi mobil cihaz serisini piyasaya sürme planları hakkında duyuru yaptı. İşte detaylar...

HMD Global CEO'su Jean-Francois Baril, Pazartesi günü LinkedIn üzerinden yaptığı açıklamada, şirketin portföyünü heyecan verici yeni ortaklarla genişleteceğini belirtti, ancak bu ortakların kim olduğunu henüz açıklamadı. Bu durum, Nokia telefonlarının üretimine son verileceği endişesini ortaya çıkardı, ancak Nokia'nın dayanıklılığı ve kalitesi devam edecek. HMD markalı telefonlarla birlikte akıllı telefon pazarında kendilerine bir yer edinmeye devam edecekler.

Baril, "Son altı yıldır sahip olduğumuz ayrıcalıklı konumdan memnunuz. HMD - Nokia telefonlarının evi oldu. Bu harika bir yolculuktu ve şimdi yeni bir adıma hazırız. Telekomünikasyon sektöründe tüketici ihtiyaçlarına odaklanarak yeni bir dünya yaratmak için bağımsız bir şekilde pazarda yer almak istiyoruz." dedi.

HMD akıllı telefon ne zaman çıkıyor?

HMD Global'in yeni telefonları hakkında henüz detaylı bir açıklama yapılmamış ve çıkış tarihi belirtilmedi. Ancak şirketin, bütçe dostu telefonlar üretmeye devam edeceği düşünülüyor.

Nokia telefonlarının üreticisi HMD kendi akıllı telefon markasını çıkarıyor! resim: 0

Şirketin tarihine bir göz atacak olursak, HMD Global, Microsoft'un Nokia ile ilgili haklarından vazgeçmesinin ardından 2016 yılında kuruldu. Microsoft'un akıllı telefon işini devralan Foxconn, aynı zamanda HMD Global'in ana sahibi olan Terry Gou tarafından kurulmuştur. Bu nedenle, yeni HMD markalı ürünlerin de Tayvanlı teknoloji devi Foxconn tarafından üretilmesi muhtemeldir.

HMD Global tarafından piyasaya sürülen Nokia markalı telefonlar genellikle bütçe dostu segmente yöneliktir ve muhtemelen yeni telefonlarda da benzer bir strateji izlenecek.. Baril, şirketin daha sürdürülebilir ve uygun fiyatlı bir gelecek için tasarım yapmaya devam edeceğini belirtti.

Bu yeni cihazların üretiminde Foxconn'un büyük bir rolü bulunuyor. HMD Global hala eski Nokia yöneticileri tarafından yönetilmekte olup, bu, Nokia mirasının yeni bir isim altında geri kazanılması için bir fırsat sunabilir.

Etiketler akıllı telefon
Yorumlar
Kalan Karakter 800