Netflix hesap paylaşımı resmen sona erdi

Netflix’de hesap paylaşımı sona erdi. Şifre paylaşımı nedeniyle ticari yönden sıkıntılar yaşadığını belirten Netflix’te, bu kısıtlama ile abone sayısında artış meydana geldi.

Güncelleme:

Netflix, Perşembe gününden itibaren haneler arasındaki hesap paylaşımını engellemeye başlayacağını söylemişti. Bir dönem hesap şifresi paylaşma uygulamasını destekleyen Netflix, şimdi ticari yönden sıkıntılar yaşadığını belirtti.

Şirket, aboneleri üzecek hesap paylaşımı kısıtlamasını geçtiğimiz yıl test etmeye başladı. 2023'te Kanada, Yeni Zelanda, Portekiz, İspanya ve Amerika dahil olmak üzere bir dizi başka ülkeyi de kapsayacak şekilde bu uygulama genişledi. Şirket, şifresini paylaşmak isteyenlerin ek ödeme yapmaları gerektiğini belirtti.

Netflix, hesap paylaşım kısıtlamasının yeni uygulanacağı ülkelerdeki aboneler için ek bir üyelik seçeneği sunmayacak.

Netflix abone sayısı arttı

Parola paylaşımı kısıtlaması Netflix’in abone sayısını önemli ölçüde artırdı. Şirket, geçen yılın aynı çeyreğinde yaklaşık 1 milyon abone kaybetmişti, yeni uygulamayla 6 milyon abone kazandı. Bu artış, büyük ölçüde platformu artık ücretsiz olarak paylaşamayan, kendi hesapları için ödeme yapmayı seçen kullanıcılardan kaynaklanıyor.

Netflix hesap paylaşımı nasıl tespit edilecek?

2023 yılının başından itibaren hesap veya parola paylaşımına son vereceğini açıklayan Netflix, aynı Netflix hesabında oturum açmış cihazların hesap sahibiyle aynı evde yaşayıp, yaşamadığını IP adresi üzerinden tespit edeceğini belirtmişti. 

Etiketler Netflix
Yorumlar
Kalan Karakter 800