Neden yapay zeka ve siri gibi telefon asistanları hep kadın? Hiç düşündünüz mü?

Yapay zeka ve telefon asistanları, örneğin Siri, neden genellikle kadın sesiyle kodlanır? Bu makale, yapay zeka ses asistanlarının genellikle kadın sesleriyle kodlanmasının ardındaki birkaç ana nedeni ele alıyor.

Güncelleme:

Aslında yapay zekada kullanılan sesin kadın sesi seçilmesinin birkaç nedeni var;
 
İlk neden tarih boyunca kadınların genellikle anneler, öğretmenler ve hemşireler gibi bakıcı rollerde görüldükleri için insanların kadın seslerini daha sıcak, anlayışlı ve yardımsever olarak algıladıkları görülmüş. Bundan dolayı ses asistanlarına kadın sesi vermenin kullanıcıları daha iyi ve güvende hissettireceği düşünülmüş.

İkinci bir neden de kadın sesinin insanlar tarafından daha çok tercih edilmesi. Bu neden ilk örneğimizle de bağlantılı olarak görülebilir. Yapay zeka için ses üreten şirketler genellikle hedef kitlelerinin ne istediğini anlamak için geniş çaplı pazar araştırmaları yaparlar ve bu araştırmalar sonucu özellikle Amerika gibi bazı kültürlerde insanların ses asistanları için kadın seslerini tercih ettikleri ortaya çıkmış.
 
Aynı zamanda teknik bir nedenden dolayı da kadın sesi kullanmak daha cazip gelebiliyor. Yapay zeka ses asistanları ilk kez geliştirildiğinde, metni konuşmaya dönüştüren teknoloji bugünkü kadar gelişmiş değildi ve kadın sesleri daha yüksek tonlu ve daha doğal oldukları için sesi yapaylayan ve robotlaştıran cihaz tarafından daha kolay algılanıyordu. Bu yüzden de kadın sesi kullanmak erkek sesine göre çok daha mantıklıydı.
 
Daha fazla ilginç ve popüler konuda haber almak istiyorsan bizleri takipte kalabilirsin. Keyifli okumalar!

Etiketler Apple Yapay Zeka
Yorumlar
Kalan Karakter 800