Musk, Zuckerberg, Gates katılıyor: ABD kongresi yapay zekanın geleceği için toplanıyor

Amerikan Kongresi bu hafta yapay zeka konusunu masaya yatırıyor. Teknoloji dünyasının en tanınmış isimleri ilk kez siyasetçilerle yapay zeka teknolojisini nasıl düzenleyebilecekleri konusunda beyin fırtınası yapmak üzere toplanacak.

Çarşamba günü kapalı kapılar ardında yapılacak bir toplantıda 100 senatörün tümü, Twitter'ı satın alıp X olarak yeniden markalayan Elon Musk'tan bilgi alacak; Facebook'un kurucu ortağı Mark Zuckerberg; Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates; ChatGPT şirketi OpenAI'nin CEO'su Sam Altman katılacak.

Senato beyin fırtınası oturumlarının sonbahar boyunca devam edeceği öngörülüyor. Toplantılar öncesi Senatörlerden Tim Kaine mizahi bir şekilde, "Umarım hepimize yetecek kadar oksijen vardır," şeklinde yorum yaptı.

Musk ve Zuckerberg arasında beklenen gerginlik, Senatör James Lankford tarafından "fazla drama" olarak tanımlandı. Lankford, "Nelerle karşılaşacağımızı görmek gerçekten ilginç olacak," dedi.

Güvenlik önlemleri alınıyor

Bu kadar önemli ismin bir araya geleceği toplantıya medyanın ilgisi de çok büyük.. Ayrıca Elon Musk, Mark Zuckerberg, Bill Gates, Sam Altman gibi önemli isimlerini Kongreye gelişleri nedeniyle büyük güvenlik önlemleri de alınmaya başlandı.

Yapay zeka şirketlerinin şeffaflığı ve halkın güveni hakkındaki tartışmalar ve yapay zekanın potansiyel etkileri ve uygulamaları toplantıların ana konuları arasında olacak. Yapay zeka kullanımı konusunda yapılması düşünülen yasal düzenlemeler önce teknoloji devlerinin yöneticileriyle Kongre üyelerinin bir araya gelmesi büyük önem taşıyor. Amerika Birleşik Devletleri’ne yapay zekayla ilgili yasal düzenlemeler konusunda siyasetçiler arasında da farklı görüşler ve anlaşmazlıklar var.

Fotoğraf: The News International

Yorumlar
Kalan Karakter 800