Microsoft'tan rekor! İlk kez 3 trilyon doları aştı

ABD'li teknoloji devlerinden Microsoft'un piyasa değeri ilk kez 3 trilyon doları aştı.

Güncelleme:

Bir yılda yüzde 68'in üzerinde değer kazanan Microsoft'un hisse değeri,  yüzde 1'in üzerinde bir artışla 404,78 dolara ulaştı. Bu durum, Microsoft'un piyasa değerinin gün içinde 3,01 trilyon dolara çıkmasına neden oldu.

En değerli ikinci şirket

Bu etkileyici piyasa değeriyle Microsoft, 3,03 trilyon dolarlık piyasa değerine sahip Apple'ın ardından dünyanın en değerli ikinci şirketi oldu.

Çarşamba günü Microsoft hisselerinde yaşanan artış, özellikle dijital yayın platformu Netflix'in finansal sonuçlarını açıklamasının ardından teknoloji hisselerinde yaşanan genel bir yükselişle gerçekleşti. Teknoloji hisselerinin yoğun olduğu Nasdaq endeksi de bugün yüzde 1'in üzerinde değer kazandı.

1986 yılında ilk kez 1 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşan Microsoft, bu ayın başında kısa bir süre için dünyanın en değerli şirketi unvanını Apple'a kaptırmıştı.

Yapay zeka etkisi

Microsoft'un son dönemde yapay zeka alanındaki çalışmalarına odaklanması, hisselerindeki bu yükselişin temelini oluşturuyor. Yatırımcılar, şirketin yapay zeka yatırımlarına olumlu tepki göstererek, hisselerin yıl başından bu yana yüzde 7'den fazla artmasına neden oldu.

Analistler, Microsoft'un üretken yapay zeka konusundaki güçlü konumunu vurgulayarak, şirketin 30 Ocak'ta açıklanacak bilançosunun yatırımcıların yakından takip edeceği bir konu olduğunu belirtiyor.

Etiketler Microsoft
Yorumlar
Kalan Karakter 800