Microsoft'tan Almanya'ya 3,2 milyar avroluk yatırım planı

ABD merkezli teknoloji devi Microsoft'un, önümüzdeki iki yıl içinde Almanya'ya çoğunluğu yapay zeka alanında olmak üzere 3,2 milyar avroluk bir yatırım yapma niyetinde olduğu belirtiliyor.

Güncelleme:

Microsoft Başkanı Brad Smith, Berlin'de Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, şirketin Almanya'daki varlığını genişletmek amacıyla 2025 sonuna kadar yaklaşık 3,2 milyar avro yatırım yapma planı olduğunu ifade etti.

Smith, Microsoft'un son 40 yılda Almanya'ya gerçekleştirdiği en büyük yatırım olan bu miktarla, ülkedeki yapay zeka ve veri merkezi altyapısının kapasitesini iki katına çıkarmayı ve eğitim programlarını genişletmeyi amaçladığını belirtti. Almanya'nın teknolojik değişimde sürekli önde olmasına olan büyük güvenlerinden dolayı bu yatırımı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Smith, Alman hükümetinden herhangi bir sübvansiyon almadıklarını ve talep etmediklerini sözlerine ekledi.

Brad Smith, Almanya Başbakanı Scholz'un da Microsoft'un ülkeye yapacağı yatırımı memnuniyetle karşıladığını aktararak, "Bu, Almanya için güzel bir sabah. Söz konusu yatırım, ilerlemeye, büyümeye, modernliğe ve küresel açıklığa yönelik gerçekten iyi bir taahhüttür." şeklinde ifade etti.

Etiketler Microsoft Almanya
Yorumlar
Kalan Karakter 800