Microsoft yapay zeka çipini tanıttı

Microsoft, yapay zeka uygulamalarına odaklanan özel bir çip ve genel amaçlı programlama işlemleri için tasarlanmış Arm tabanlı çipini duyurdu.

Güncelleme:

Şirket tarafından yapılan açıklamada, Microsoft mühendislerinin uzun yıllara dayanan çalışmalarının meyvesi olarak, iki özel çipin entegre bir sistemle birleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, ilk çipin yapay zeka görevleri ve üretken yapay zeka için optimize edildiği ve "Microsoft Azure Maia AI Hızlandırıcı" olarak adlandırıldığı ifade edildi. Diğer çipin ise genel amaçlı programlama işlemlerini çalıştırmak üzere tasarlanmış Arm tabanlı işlemci "Arm-Microsoft Azure Cobalt CPU" olduğu kaydedildi.

Söz konusu çiplerin, Microsoft'un baştan aşağı tasarlanmış, dahili ve müşteri iş yükleri göz önünde bulundurularak optimize edilebilen altyapı sistemlerini sunmak için kritik bir rol oynadığı vurgulandı.

Gelecek yıl şirketlere dağıtılmaya başlanacak

Açıklamada, gelecek yılın başlarında çiplerin şirketin veri merkezlerine dağıtılmaya başlanacağı bilgisine yer verildi. Bu dağıtımın, başlangıçta şirketin hizmetleri arasında Microsoft Copilot veya Azure OpenAI Service gibi özellikli servislere güç katacağı belirtildi.

Çiplerin, verimlilik, ölçeklenebilirlik ve sürdürülebilir programlama gücüne olan artan talebin yanı sıra en son bulut ve yapay zeka gelişmelerinden yararlanmak isteyen müşterilerin ihtiyaçlarını karşılamak için sektör ortaklarının genişleyen ürün yelpazesine katılacağı da açıklamada ifade edildi.

Etiketler Yapay Zeka Microsoft
Yorumlar
Kalan Karakter 800