Microsoft yaklaşık 1900 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu

ABD'li teknoloji devlerinden Microsoft, oyun biriminden yaklaşık 1900 çalışanı işten çıkaracağı duyurdu.

Güncelleme:

The Verge'nin raporuna göre, Microsoft Gaming'in CEO'su Phil Spencer, konuyla ilgili bir notu çalışanlara iletti. Spencer'ın notunda, Activision, Blizzard ve King ekiplerinin Microsoft'a katılmasının üzerinden üç aydan fazla bir süre geçtiğini hatırlatarak, Microsoft Gaming ve Activision Blizzard yöneticilerinin büyüyen işlere tam destek sağlayacak sürdürülebilir bir maliyet yapısı üzerinde birleşme kararlılığı taşıdığını belirtti.

Spencer, bu sürecin bir parçası olarak oyun biriminde yaklaşık 1900 kişinin işine son verilmesi kararı alındığını ifade etti. Bu sayı, Microsoft'un oyun biriminin 22 bin çalışanına kıyasla yaklaşık yüzde 9'u kadar. Bu işten çıkarmaların Activision Blizzard, Xbox ve ZeniMax çalışanlarını etkileyeceği bildirildi.

Yaklaşık 69 milyar dolara satın almıştı

Aynı zamanda, Blizzard'ın Yöneticisi Mike Ybarra, X sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada Blizzard'dan ayrılacağını duyurdu. Geçen yıl ekim ayında Microsoft, Call of Duty ve Diablo gibi oyunların geliştiricisi Activision Blizzard'ı yaklaşık 69 milyar dolara satın almıştı.

Yorumlar
Kalan Karakter 800