Microsoft iki popüler Windows uygulamasına veda ediyor!

Microsoft, Windows 11'i geliştirmeye devam ederek kullanıcı deneyimini iyileştiriyor. Son zamanlarda 23H2 güncellemesi ile yapay zeka destekli Copilot asistanını sunan şirket, şimdi de Windows 11'den iki popüler uygulamayı kaldırmaya karar verdi.

Güncelleme:

Microsoft, Windows 11'e önceden yüklenmiş uygulamaların sayısını azaltmak için yeni adımlar atıyor. Son Insider Canary sürümü olan 25987 numaralı yapıdan itibaren, Windows Haritalar ve Filmler & TV uygulamaları artık işletim sistemiyle otomatik olarak gelmeyecek.

İsteyen kullanıcılar indirebilecek

Eski sürümlerden Windows 11'e yükselten kullanıcılar için bu uygulamalar hala mevcut olacak. Ancak yeni bir cihaza Windows 11 kurulumu yapacak olan kullanıcılar, Haritalar ve Filmler & TV uygulamalarını otomatik olarak almamış olacaklar. İsteyen kullanıcılar bu uygulamaları Microsoft Store'dan indirebilecekler. 

Microsoft iki popüler Windows uygulamasına veda ediyor!  resim: 0

Microsoft bu değişikliğin nedenini açıklamadı, ancak olası bir neden, daha az kullanılan uygulamaların önceden yüklenmemesi ile işletim sisteminin kapladığı alanın azalması ve yeni kullanıcıların deneyimini basitleştirmek istenmesi. 

Bahsedilen iki uygulama aslında çok az yer kaplıyor, bu yüzden donanım gereksinimleri üzerinde çok az etkisi olması muhtemel. Ancak Microsoft, az kullanılan uygulamaların sayısını azaltmayı hedefliyor.

Microsoft, bu uygulamaların tamamen kullanımdan kaldırılmadığını vurguladı. Haritalar ve Filmler & TV uygulamaları hala ücretsiz olarak Microsoft Store'da bulunuyor,  bu nedenle isterseniz kurulum sonrasında bu uygulamaları indirebilirsiniz. (Shiftdelete)

Etiketler Windows Microsoft
Yorumlar
Kalan Karakter 800