Microsoft Copilot Yapay zeka ile şarkı yapma yeteneği kazandı!

Microsoft'un Copilot adlı yapay zeka destekli aracı, artık kullanıcıların tek bir metin satırı yazarak kendi şarkılarını üretebilmelerine olanak tanıyan yeni bir özellikle güncellendi.

Güncelleme:

Microsoft'un Copilot adlı yapay zeka destekli aracı, artık kullanıcıların tek bir metin satırı yazarak kendi şarkılarını üretebilmelerine olanak tanıyan yeni bir özellikle güncellendi. Bu güncelleme Suno AI adlı uygulama entegrasyonu üzerinden müzik üretimini kolaylaştırmayı amaçlıyor. Copilot kullanıcıları, Microsoft hesaplarına giriş yaptıktan sonra Suno eklentisini etkinleştirerek, yapay zekâ destekli şarkı yapma deneyimini yaşayabiliyor.

Suno'nun ücretsiz versiyonunu kullanan kullanıcıların ürettikleri müziğin telif hakkının Suno'ya ait olacağını belirtmek önemli. Pro veya Premier sürümüne sahip olan kullanıcılar ise ürettikleri müziğin telif hakkını kendilerine sahip olacaklar. Suno'nun yapay zekâsının müziği nasıl ürettiği ve hangi müziklerle eğitildiği konusunda net bir bilgi bulunmamakla birlikte, telif hakkı konusundaki belirsizlik, kullanıcıları dikkatli olmaya çağırıyor.

YZ ve telif hakkı sorunu Microsoft Copilot ve Suno AI'nın karanlık noktaları

Microsoft Copilot ve Suno AI'nın güncellenmiş özelliği, kullanıcılara kolayca şarkı üretme imkanı sunarken, telif hakkı konusunda belirsizlik yaratıyor. Suno'nun telif hakkı politikası ücretsiz kullanıcılar için farklılık gösterirken, Pro veya Premier sürümüne geçenlerin telif haklarını nasıl kontrol edecekleri belirsizliğini koruyor.

Yapay zeka ile müzik üretimindeki bu belirsizlik, genel olarak teknoloji sektöründe ve özellikle yapay zeka kullanımında sıkça karşılaşılan bir sorun haline gelmiş durumda. Geçtiğimiz aylarda, OpenAI'nın ChatGPT'sini eğitmek için telif haklarıyla korunan içeriklerin kullanılması nedeniyle şirkete karşı açılan dava da yapay zeka ve telif hakkı sorunlarının günümüzün önemli konularından biri olduğunu gösteriyor.

Etiketler Yapay Zeka Microsoft
Yorumlar
Kalan Karakter 800