Meta, yapay zeka ile oluşturulan görselleri işaretleyecek

Meta, Facebook, Instagram ve Threads platformlarında paylaşılan görsellerin, diğer şirketlerin yapay zeka (AI) araçları tarafından üretilmiş olup olmadığını etiketleyeceğini duyurdu.

Güncelleme:

Meta tarafından yapılan açıklamada, kullanıcıların karşılaştıkları içeriklerin yapay zeka tarafından oluşturulup oluşturulmadığını anlamalarının önemine vurgu yapıldı. Şirketin sosyal medya platformlarında, Meta AI özelliği kullanılarak üretilen gerçekçi görüntülerin "AI ile Hayal Edildi" etiketiyle işaretlendiği belirtildi. Ancak aynı etiketlemenin diğer şirketlerin araçlarıyla oluşturulan içeriklere de uygulanmasının hedeflendiği ifade edildi.

Yapay zeka tarafından oluşturulan görseller etiketlenecek

Açıklamada, bu sebeple içeriklerin yapay zeka kullanılarak oluşturulduğunu belirten ortak teknik standartlara uyum sağlama amacıyla sektör ortaklarıyla işbirliği yapıldığına dikkat çekildi. "Bunları tespit edebilmek, kullanıcıların Facebook, Instagram ve Threads platformlarında paylaştığı yapay zeka tarafından oluşturulan görselleri etiketlememizi mümkün kılacak." ifadesi kullanılarak, bu sürecin detaylarına vurgu yapıldı. Açıklamada, söz konusu özelliğin şu anda geliştirildiği ve gelecek aylarda uygulamaların desteklediği tüm dillerde etiketleme işleminin başlayacağı bilgisi paylaşıldı.

 Yapılan açıklamada, "Bu süre zarfında, insanların yapay zeka içeriğini nasıl oluşturup paylaştığı, insanların ne tür şeffaflığı en değerli bulduğu ve bu teknolojilerin nasıl geliştiği hakkında çok daha fazla şey öğrenmeyi bekliyoruz."  ifadesine yer verildi.

Yorumlar
Kalan Karakter 800