Meta, Apple'ın Vision Pro'suna rakip olabilecek sanal gerçeklik gözlüğü geliştiriyor

Meta, Apple Vision Pro'ya rakip olabilecek bir sanal gerçeklik gözlüğü geliştirmeyi planlıyor, böylece sanal gerçeklik gözlüğü pazarında güçlü bir konum elde etmeyi amaçlıyor.

Güncelleme:

ABD merkezli teknoloji devi Apple, son dönemde sanal ve artırılmış gerçeklik alanındaki inovasyonlarıyla büyük dikkat çekiyor. Bu alandaki potansiyeli gören diğer teknoloji şirketleri de yatırımlarını bu yöne kaydırarak rekabeti kızıştırıyor. 

Dünya çapında tanınmış teknoloji devi Apple, bu yılın Haziran ayında "Apple Worldwide Developers Conference" etkinliğinde sanal gerçeklik gözlüğünü tanıttı. Apple'a göre Vision Pro, dijital dünyayı gerçek dünya ile birleştirerek benzersiz bir deneyim sunuyor.

Yüzde 15 daha ekonomik

Meta'nın geliştireceği Quest 3, Vision Pro'nun maliyetine göre yüzde 15 daha ekonomik olması planlanıyor. Meta, bu tasarrufu kulaklık ve kontrol kolu gibi eklemeler yapmadan gerçekleştirmeyi hedefliyor. Şirket, artırılmış gerçeklik gözlüğünü sadece el ve göz hareketleriyle kontrol etmeyi amaçlıyor.

Meta, farklı bir yaklaşımla sanal gerçeklik dünyasına adım atmak istiyor ve bu doğrultuda geliştireceği artırılmış gerçeklik gözlüğünde Apple'ın Vision Pro'sundan ilham alacağı düşünülüyor.

Etiketler Apple meta
Yorumlar
Kalan Karakter 800