Kişisel ChatGPT geliyor! İşte tarihi...

ChatGPT Plus üyeleri için kişisel ChatGPT oluşturma imkanı sunacak GPT Store açılış tarihi duyuruldu. İşte detaylar...

Güncelleme:

OpenAI, kişisel ChatGPT oluşturma imkanı sunan GPT Store'un hazırlıklarını tamamladı. Kasım ayında duyurulan ancak CEO Sam Altman'ın görevden alınması nedeniyle ertelenen proje, kısa süre içinde hayata geçiyor.

Yapay zeka, hayatımıza girdikten sonra pek çok şey baştan aşağı değişti. Şimdi, OpenAI, ChatGPT Plus üyeliğine sahip kullanıcılara yeni bir fırsat sunuyor. GPT Store, Plus üyeliğe sahip olan kullanıcılara kendi ChatGPT mesaj botlarını oluşturma imkanı tanıyacak.

OpenAI, GPT Store'un açılış tarihini gelecek hafta olarak belirledi. Bu bilgi, OpenAI'nin GPT geliştiricilere gönderdiği mailde ortaya çıktı ve Techcrunch editörü X platformunda bu bilgiyi paylaştı.

Kişisel ChatGPT geliyor! İşte tarihi...  resim: 0

Kullanıcıların kişisel ChatGPT'leri oluşturmak için herhangi bir kod bilgisine ihtiyaçları olmayacak. Ancak şu anda geliştiriciler, web sitesi oluşturmaktan vergi danışmanlığına kadar birçok özel sohbet botu oluşturdu ve bu botlar şu an geliştiriciler arasında paylaşıma açık durumda. GPT Store'un devreye girmesiyle birlikte, OpenAI, Plus işletmelere özel Enterprise üyelerine bu botları açacak. Şu anda ChatGPT Plus üyeliği aylık 499,99 TL fiyatında. 

Gelir modelleri henüz netleşmemiş olsa da, kullanıcıların ve geliştiricilerin geliştirdikleri botları satışa sunabileceği tahmin ediliyor. Geliştiriciler gibi kullanıcılar da GPT Store'da kendi geliştirdikleri sohbet botlarını sunma imkanına sahip olacak. Ancak, geliştiriciler dışındaki kullanıcıların bundan gelir elde edip edemeyeceği henüz belirsiz. GPT Store'a eklenen sohbet botlarının nasıl bir kontrol sürecinden geçeceği de merak konusu.

Kullanıcıların kod bilgisi olmadan kişisel ChatGPT oluşturma imkanının daha sonra geniş kitlelere açılabileceği düşünülmekte. Özellikle GPT Store'un ChatGPT Plus üyeleri dışında da kullanılabilir hale gelmesi, yapay zeka alanında yeni fırsatların kapısını aralayabilir.

Etiketler ChatGPT
Yorumlar
Kalan Karakter 800