Kadınların dikkatine! Kadınların menopoz dönemini atlatmasını sağlayacak teknoloji çıktı

Sağlık devi Johnson & Johnson'da eski bir yönetici olan Debbie'nin sektörde çok sayıda bağlantısı vardı. Böylece 1,5 milyon dolar yatırım toplayabildi ve mühendisler, bilim insanları ve doktorlardan oluşan bir ekiple çalışarak Thermaband adında bir bileklik ve bağlantılı bir uygulama üretti.

Güncelleme:

Miami, Florida'da yaşayan 55 yaşındaki Debbie Dickinson, bu olayın ardından yaşlı kadın akrabalarına başvurarak menopoz döneminde yaşanan semptomlarla nasıl başa çıkılacağı hakkında bilgi aldı. Ancak bu bilgilendirmelere rağmen Debbie, hayatının bu dönemine hazırlıksız hissetti. "Menopoz hakkında yeterli bilgi ve eğitim bulunmuyor. Bu, toplumda oluşan damgalama ve yaş ayrımcılığından kaynaklanıyor" dedi.

Taşınabilir Soğutma Teknolojisi: Thermaband

Debbie, arabasında sıcak basması yaşarken, kadınlara rahatlama sunabilecek bir cihaz fikriyle geldi. Eski bir Johnson & Johnson yöneticisi olan Debbie, Thermaband adında bir bileklik ve eşleşen bir uygulama üzerinde çalışmak için 1,5 milyon dolar yatırım topladı. Bu bileklik, sıcak basmalarını tespit ederek kullanıcıya serinlik hissi veren yapay zeka yazılımıyla destekleniyor. Aynı zamanda, gerektiğinde ısı sağlama yeteneğine de sahip. Bu bileklik sayesinde kan basıncı ve kalp atış hızı da takip edilebiliyor.

Menopoz Farkındalığının Artışı

Yıllar boyu menopoz konusunda yeterli farkındalık olmamasına rağmen, son dönemlerde bu konu hakkında daha fazla konuşuluyor. Bu farkındalıkta, menopoz konusunda programlar sunan televizyon sunucusu Davina McCall gibi ünlü isimlerin katkısı büyük. Menopoz dönemindeki kadınların işten izin alabilmesi için kampanyalar düzenleniyor. Ancak bu tür teklifler hükümet tarafından kabul edilmiyor. Buna rağmen, menopoz semptomlarına çözüm arayan kadınların teknolojik firmalara olan ilgisi artıyor.

Dijital Sağlık Uygulamaları ve Menopoz

Monika Scott, menopoz dönemindeki kadınları hedefleyen İngiliz dijital sağlık uygulaması Peppy'yi kullanıyor. Peppy uygulaması, menopoz uzmanıyla bire bir danışmanlık, kurs kaydı, video erişimi ve canlı etkinliklere katılım gibi olanaklar sunuyor. Bu tür uygulamaların, kadınları bilgilendirerek güçlendirdiğini belirten Dr. Phillipa Kay, "Bilgi, iyi ve doğrulanabilir olduğunda harikadır. Bilgi güçtür" dedi.

Menopoz konusundaki boşluğu fark eden Stella'nın kurucu ortağı Andrea Berchowitz, kadın sağlığı alanındaki teknolojinin hala büyük ölçüde doğurganlık ve regl takibine odaklandığını belirtti. Ancak menopoz, kadın sağlığının önemli bir parçası olarak görülmeye başlandı ve teknolojik çözümler bu alanda da yer buldu.

Etiketler Teknoloji Girişim
Yorumlar
Kalan Karakter 800