JPMorgan'dan Türk bankalarıyla ilgili tavsiye

JPMorgan'ın yayınladığı rapora göre, Türkiye'deki özel bankaların sermaye benzeri tahvilleri oldukça çekici bir seçenek olarak değerlendiriliyor. Analistler, bu çerçevede önceki 'ağırlığını azalt' olan tavsiyelerini 'nötr'e revize etti.

JPMorgan'ın yayınladığı bir rapora göre, Türkiye'deki özel bankaların sermaye benzeri tahvilleri görece çekici bir seçenek olarak değerlendiriliyor. Analist Konstantin Rozantsev liderliğindeki ekip, Türkiye'deki istikrarlı ortamı temel alarak özel bankaların sermaye benzeri tahvillerinin cazip olduğunu belirtti.

Rapor, politika duruşunun aşırı kısıtlayıcı olmadığını ve yüksek faizlerin kredi talebini şimdiye kadar tamamen düşürmediğini vurguluyor. Analistler, Garanti'nin 2027 vadeli, İş Bankası'nın 2028 vadeli sermaye benzeri tahvilleri için önceki 'ağırlığını azalt' olan tavsiyesini 'nötr'e revize etti.

Aynı şekilde, Akbank'ın 2026 vadeli, Vakıfbank'ın 2026 vadeli ve Eximbank'ın 2026 vadeli tahvilleri için de önceki 'ağırlığını azalt' tavsiyesi 'nötr'e yükseltildi.

Etiketler JPMorgan banka
Yorumlar
Kalan Karakter 800