Isınma sorunu devam ediyor: iPhone 15 Pro'nun umudu yeni güncelleme

Apple'ın yeni serisi iPhone 15, ısınma sorunlarıyla gündeme gelmeye devam ediyor. Apple, iOS 17.0.3, iPhone 15 Pro modellerinde yaşanan bu sorunu ortadan kaldırmak istiyor.

Güncelleme:

Teknoloji dünyasının zirvesinde yer alan Apple, son zamanlarda tanıttığı iPhone 15 serisi ile sektörün odak noktasına oturdu. Ancak bu yeni seri, ön sipariş döneminde büyük ilgi görmesine rağmen kullanıcılara ulaşırken bazı sorunlar yaşadı. 

iPhone 15 modeli, donanım açısından selefine göre önemli gelişmelere sahip olmasına rağmen, bazı kullanıcılar aşırı ısınma sorunu yaşadıklarını bildirdi.  Bu durum, cihazların aşırı derecede ısındığına dair şikayetlere neden oldu. 

Kullanıcıların bu şikayetlerini dikkate alan Apple, hızla harekete geçti. Sorunun yazılımsal mı yoksa donanımsal mı olduğu henüz net değil. Ancak teknoloji devi, bu sorunu çözmek amacıyla yeni bir güncelleme üzerinde çalışmalar yapıyor.

Isınma sorunu devam ediyor: iPhone 15 Pro'nun umudu yeni güncelleme resim: 0

Yeni güncellemeyle ısınma sorunun çözülmesi bekleniyor

MacRumors'a göre, Apple şu anda bu güncellemeyi test ediyor. Bu güncelleme ile gelecek olan iOS 17.0.3'ün, iPhone 15 serisindeki ısınma sorununa çözüm getireceği belirtiliyor. 

Sosyal medyada, iPhone 15 Pro modellerinin aşırı ısınması nedeniyle vücutta yanık izleri bıraktığı iddia eden paylaşımlar yapıldı. Ancak bu iddiaların doğruluğu henüz net değil ve doğruluğuna dair kesin bir kanıt bulunmuyor.

Bazı uygulamalar daha çok ısınmasına neden oluyor

Öte yandan Apple, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, sorunun genel anlamda arka planda çalışan üçüncü taraf uygulamalardan kaynaklandığını belirtti. Yapılan analizlere göre özellikle Instagram'ın bu ısınma sorununda büyük bir etkisi olduğu görüldü. Ayrıca Uber uygulaması ve Asphalt 9 oyununun da bu ısınma sorununun sorumluları arasında olduğu ifade edildi. 

Etiketler Apple iPhone 15
Yorumlar
Kalan Karakter 800