iPhone'dan Android'e geçiş kolaylaşacak

Apple, Dijital Piyasalar Yasası (DMA) kapsamında iPhone'dan Android'a geçişleri daha sorunsuz hale getirmek amacıyla yeni bir özellik geliştirdi.

Güncelleme:

Apple, iPhone kullanıcılarının Avrupa Birliği'nde başka bir işletim sistemine geçişini kolaylaştırmak için önemli adımlar atıyor. ABD merkezli teknoloji devi, mobil işletim sistemi sağlayıcılarına yardımcı olacak daha kullanıcı dostu çözümler geliştirme çabasında. Bu sayede iPhone'dan Android telefonlara veri aktarımını kolaylaştırmayı hedefliyor. 

Daha sorunsuz ve kalıcı geçiş imkanı

Yeni özellik, 2025 sonbaharında kullanıma sunulacak. Bu tarihten itibaren Samsung, Google gibi şirketlerin, iPhone'dan veri aktarımı için daha gelişmiş araçlar sunabilecekleri belirtildi.  Bu girişim, mobil platformlar arasındaki geçişin daha sorunsuz ve kullanıcı odaklı bir deneyim sunmasını amaçlıyor. 

AB'deki iPhone kullanıcıları, 2024 yılının sonundan itibaren Safari tarayıcısını cihazlarından tamamen kaldırabilecek ve alternatif bir tarayıcı ile değiştirebilecekler. Apple, bu planın bir parçası olarak, tarayıcı verilerinin aynı cihazdaki başka bir tarayıcıya aktarılması için bir çözüm geliştirmektedir. Ayrıca, Apple'ın Dijital Hizmetler Yasası (DMA) gereksinimleri doğrultusunda alternatif web tarayıcı motorlarını desteklemeye başladığı da kaydedildi. 

Dijital Piyasalar Yasası (DMA), 25 Ağustos 2023 tarihinde yürürlüğe giren bir yasa olup, Avrupa Birliği'nde internet hizmetlerinin düzenlenmesini amaçlıyor. 
 
 
 
 

Etiketler Android ios iPhone
Yorumlar
Kalan Karakter 800