iPhone'da ilginç hata: Herkesi aynı yere yönlendiriyor

Apple’ın popüler uygulaması 'iPhone'umu Bul’un yaptığı hata kullanıcıları şaşırttı. ABD’de meydana gelen olaya göre, akıllı telefonunu kaybeden kullanıcılar hep aynı adrese yönlendiriliyor.

Teksas’lı bir ev sahibinin başına gelen iPhone’umu Bul hatası, ailenin en büyük dertlerinden biri oldu. Apple, akıllı telefon ve tabletini kaybeden kullanıcılarını aylardır Scott Schuster’ın evine yönlendiriyor. Birkaç aydır evine onlarca insan geldiğini söyleyen Schuster, Apple’dan yardım alamadığını iddia etti.

Apple’ın Bul uygulaması, GPS üzerinden tarayarak telefonu konumunu gösteriyor. Ancak yazılımsal bir sorun yüzünden bazı cihazların hep aynı ve yanlış adresteymiş gibi göründüğü belirtildi. Schuster, Apple Destek’in konuyla ilgili hiçbir şey yapmadığını söyledi.

Telefonunun çalındığını düşünenler eve polisle geliyor

Yerel basına konuşan Scott Schuster, son aylarda oldukça tuhaf anlar yaşadığını aktardı. iPhone ve iPad’lerinin bu evde olduğunu düşünerek kapıyı çalan kullanıcılar, cihazlarının çalındığını düşünüyor. Hatta bu yüzden bazı kişilerin polisle geldiğini bile belirtti.

7 ve 9 yaşında iki çocuğa sahip olduğunu belirten endişeli baba, durumun tehlike yaratabileceğini söyledi. “En büyük endişem bu. Birisi potansiyel olarak eve silahla gelebilir” ifadelerini kullandı.

Etiketler iPhone
Yorumlar
Kalan Karakter 800