iPhone kullanıcılarının yaptığı en büyük 4 hata

Yeni iPhone kullanıcısı olabilirsiniz ya da yıllardır iPhone kullanıp bu hataları bilmiyor olabilirsiniz. İşte iPhone kullanıcılara pil ömrünü uzatacak ve telefonu daha verimli kullanmasını sağlayacak tavsiyeler…

Güncelleme:

iPhone sahibiyseniz hem cihazınızın ömrünü arttırmak için hem de kullanıcı deneyiminizi arttırmak için bu hataları yapmayın.

“Bul” özelliğini aktif etmemek

iPhone’unuzda “Bul” özelliğini aktif ederseniz, bu özellik sayesinde cihazınızın kaybolması veya çalınması durumlarında iCloud hesabınıza herhangi bir cihazdan giriş yaparak telefonunuzun şarjı varsa ve şebekeye bağlıysa anlık konumunu yoksa da en son bağlı olduğu konumu görebilirsiniz.

Optimize edilmiş/iyileştirilmiş pil şarjı özelliğini kullanmamak

iPhone telefonlarınızda “iyileştirilmiş pil şarjı” özelliğini açık tutarsanız, yapay zeka telefonunuzu ne zaman sık kullandığınızı ve ne zaman kullanmadığınızı ölçer. Böylelikle şarj etme aralıklarını ve düzenini bu ölçümdeki sonuçlara göre ayarlayarak pilin şarj esnasında aşırı ısınması gibi sorunların önüne geçer. Bu sayede cihazınızın pil ömrü uzar.

iPhone kullanıcılarının yaptığı en büyük 4 hata resim: 0

Orijinal olmayan aksesuarlar kullanmak

Orijinal olmayan MagSafe aksesuarları, şarj aletleri vb. ürünleri kullanmamaya özen gösterin. Her zaman orijinal Apple ürünlerini tercih edin. Çünkü lisanssız ürünler telefonunuza zarar veriyor.

Düzenli yedekleme almamak

iPhone’unuzu kendi bulut uygulaması olan ve her an istediğiniz cihazdan bağlanarak verilerinizi alabileceğiniz iCloud’a kaydetmelisiniz. Bu sayede herhangi bir olumsuz durumda cihazınızdaki verileri kaybetmezsiniz.

Etiketler iPhone
Yorumlar
Kalan Karakter 800