İphone kullananlar dikkat! iPhone'unuzu bozan yanlış USB-C şarjını kullanmayın!

iPhone 15 almayı düşünüyorsanız yanlış USB-C bağlantısının cihazınıza zarar verebileceği konusunda dikkatli olun! Yanlış USB-C şarj cihazı iPhone'unuzu nasıl bozabilir? Apple ve MFi sertifikalı şarj cihazlarının önemi ve doğru seçim yapmanın yolları hakkında bilgiler haberimizde.

Güncelleme:

iPhone 15 satın almayı düşünenler için bir uyarı: yanlış USB-C bağlantısını kullanmak cihazınıza zarar verebilir. Apple, 22 Eylül'de yeni iPhone'u piyasaya sürecek ve bu, bir iPhone'un USB-C bağlantı noktasına sahip olacağı ilk zaman olacak. Ayrıca, 10 yıldan fazla bir süre sonra ilk kez yeni bir iPhone şarj cihazı piyasaya sürülüyor.

Apple, resmi Lightning kablolarından daha az korumalı olabilecek bazı USB-C kabloları ve adaptörler konusunda dikkatli olmanız konusunda uyarıyor. Bu nedenle, genel kullanım alanlarında bulunan prizler ve ucuz şarj cihazlarını kullanırken iki kere düşünmelisiniz. Apple, iPhone sahiplerinin Apple şarj cihazlarını veya belirli güvenlik standartlarını karşılayan markaların cihazlarını kullanmalarını önerir.

iPad Rehab adlı mobil cihaz tamir servisinin sahibi Jessa Jones, New York Times'a yaptığı açıklamada, standartlara uygun olmayan bir şarj cihazı kullanmanın iPhone'ları riske atabileceği konusunda uyarıda bulunuyor.

İphone kullananlar dikkat! iPhone'unuzu bozan yanlış USB-C şarjını kullanmayın! resim: 0

NYT muhabiri Brian X. Chen, "Kaliteli şarj cihazları aslında içlerinde küçük devre kartları bulunan elektronik aletlerdir" diyor. "Apple'ın resmi Lightning kablosunda iki çip bulunur: Biri kabloların Apple tarafından üretildiğini doğrular, diğeriyse şarj cihazındaki hasarı izole eden bir sigorta işlevi görür. Yani, bir güç dalgalanması durumunda, telefon değil sadece şarj cihazı zarar görür."

Taklit şarj cihazları daha ucuz olabilir, ancak bu, ciddi tamir masraflarına yol açabilir. Bu nedenle, Apple marka olmayan bir şarj cihazı satın alırsanız, ürünün açıklamasına ve müşteri yorumlarına dikkat etmelisiniz.

Şarj cihazınızın MFi (Made for iPhone) sertifikasına sahip olması çok önemlidir. Tom’s Guide'a göre, Apple'ın MFi programı, Apple şarj cihazlarını satın alıp almayan kullanıcılar için güvenlik sağlamayı amaçlar. MFi sertifikalı telefon şarj cihazlarının belirli güvenlik standartlarını karşılaması gerekmektedir.

Jones, düşük kaliteli bir şarj cihazını yüksek voltajlı bir prizde kullanırsanız, telefonunuza elektrik çarpması riski olabileceğini belirtiyor. Apple ve MFi sertifikalı şarj cihazları, iPhone'unuzu yüksek voltajlı prizlerden korumaya yardımcı olabilir. Ancak, telefonunuzu araba, otobüs, uçak koltuğu prizleri gibi kamuya açık prizlere takarken dikkatli olmalısınız.

Kaynak: Insider, Marshable

Etiketler iPhone Apple
Yorumlar
Kalan Karakter 800