iPhone kullananlar dikkat! Cihazınızı hemen güncelleyin

Casus yazılımlara karşı güvenli olduğu bilinen Apple cihazlarında tehlikeli bir durum tespit edildi. Apple, casus yazılıma karşı acil güncelleme uyarısında bulundu.

Güncelleme:

Citizen Lab, geçtiğimiz hafta Washington merkezli sivil toplum kuruluşu çalışanının Apple cihazını incelerken, güvenlik açığının İsrailli NSO tarafından Pegasus casus yazılımını bulaştırmak için kullanıldığını tespit etti.

Araştırmacılar, IOS'un en son sürümünün (İOS 16.6) cihazın ele geçirilmesine izin verdiğini açıkladı.

Yeni güncelleme hemen yapılmalı

Apple, araştırmacıların bildirimi üzerine güvenlik açığını kapatmak için yeni bir güncelleme getirdi. Kullanıcılar, yeni güncellemenin yapılması yönünde uyarıldı.

İsrailli firmanın, hükümet yetkililerinin ve gazetecilerin izlenmesi iddiaları sebebiyle 2021'den beri ABD hükümeti tarafından kara listede yer aldığı biliniyor.

Hangi cihazları kapsıyor?

Açıklar iOS 16.6.1 ve iPadOS 16.6.1 - iPhone 8 ve sonraki sürümleri, iPad Pro'nun tüm modelleri, iPad Air 3. nesil ve sonraki sürümleri, iPad 5. nesil ve sonraki sürümleri ve iPad mini 5. nesil ve sonraki sürümleri ile macOS Ventura 13.5.2 - macOS Ventura çalıştıran macOS cihazları ve watchOS 9.6.2 - Apple Watch Series 4 ve sonrası cihazları kapsıyor.

 

Etiketler iPhone Apple
Yorumlar
Kalan Karakter 800