iPhone 15 Pro vs Pixel 8 karşı karşıya

Son günlerin en bomba telefon modellerini sizler için inceledik. İşte artısı ve eksisiyle iPhone 15 Pro ve Pixel 8.

Güncelleme:

Apple ve Google yeni telefonlarını tanıttıktan sonra herkesin ilgisi bir anda onlara kaydı. Çok ses getiren iPhone 15 pro ve Google pixel 8 telefonlarını sizler için inceledik. İşte bilmeniz gereken artı ve eksi yönler…

İşletim sistemi

Elbette işletim sistemi olarak büyük farklılıklar var. Çünkü bir tanesi android bir tanesi ise Ios sisteme sahip. Bu durum kullanıcı deneyimi ile alakalı olduğundan dolayı ikisi için de artı veya eksi bir yorum yapmak doğru olmaz. Ancak iPhone telefonunun IOS 17 Pixel’in ise Android 14 işletim sistemini kullandığını söyleyebiliriz.

Fiyat

Her iki telefonda yurtdışında satışlara 999 dolardan başladı. Pixel 8 için ülkemizdeki bir satış rakamından söz edemiyoruz ancak iPhone 64.999 TL’den satışa çıktı.

Depolama

Depolama alanına baktığımızda 128 GB için fiyat değişmez ve aynı iken depolama alanı arttıkça iPhone telefonların biraz daha pahalandığını söyleyebiliriz. Fiyat ve depolama alanı olarak baktığımızda Pixel 8 bir adım daha önce çıkıyor gibi.

RAM

iPhone’larda RAM kapasitesi sabit olarak 8 GB şeklinde verilmiş. Ancak Google Pixel 8 için bu durum geçerli değil. Çünkü onun kapasitesi bazı modellerinde 12 GB olabiliyor. Belki de en önemli fark iki telefon için RAM konusunda Pixel 8’i öne çıkartıyor.

İşlemci

Apple, kendisinden fazla RAM sahibi olan cihazlardan bile işlemci olarak daha iyi performans gösterebiliyor. Bu yeni işlemci farkı ile Pixel 8 ile arasındaki farkı da kapatma şansına sahip. App işlemcilerinin Google işlemcilerini devirdiği bir nokta olarak işlemci konusu karşımıza çıkıyor.

Kamera

Pixel Pro 8 bu konuda tartışmasız lider. Pixeş 8 Pro 50 MP ile fotoğraf çekerken iPhone Pro 9 48 MP ile fotoğraf çekiyor. Ancak her iki telefonun çektiği fotoğraflardaki fark 2 MP’den çok daha fazla diyebiliriz.

Sonuç olarak Pixel 8 henüz ülkemizde yok. O nedenle yurtdışından gelecek olan kişiler onu getirebilir. Ancak iPhone için durum hiçte öyle değil. Zira şuan dahi ülkemizde satın almak mümkün. Karar sizin.

Etiketler iPhone Google Apple
Yorumlar
Kalan Karakter 800