Instagram'ı günde kaç kişi ziyaret ediyor? En fazla takipçi kimin?

İlk olarak 6 Ekim 2010 tarihinde kurulan Instagram, geçen 13 yıl içinde büyük bir hızla üye sayısını artırarak, sosyal medya platformları arasında en yüksek kullanıcı sayısına ulaşan hesaplar arasına katıldı.

Güncelleme:

Website Rating'in araştırmalarına göre, Eylül ayı sonunda Instagram'ı en yoğun kullanan ülkeler arasında özellikle Türkiye dikkat çekiyor. Hindistan, 263,3 milyon hesap ile listenin başında yer alırken, Türkiye 153,6 milyon hesap ile ikinci ve Brezilya 119,6 milyon aktif hesap ile üçüncü sırada bulunuyor.

Günde 500 milyon kullanıcı

Dünyanın en çok ziyaret edilen internet sitelerinden biri olan Instagram, aylık 12,8 milyardan fazla aktif kullanıcıya sahip ve uygulamayı günde 500 milyon kişi ziyaret ediyor.

Instagram'da en fazla zaman geçiren grup

Instagram'a bugüne kadar yaklaşık 50 milyar fotoğraf yüklendi. Kullanıcıların yüzde 47,2'si kadınlardan, yüzde 52,8'i erkeklerden oluşuyor. Hesap sahiplerinin yüzde 70'i 35 yaşın altında bulunuyor ve 25 yaş grubu, günlük ortalama 32 dakikayla uygulamada en fazla zaman geçiren grup olarak öne çıkıyor.

Instagram'ı günde kaç kişi ziyaret ediyor? En fazla takipçi kimin?  resim: 0

Instagram'da en fazla takipçiye sahip hesap kimin?

En yüksek etkileşim çarşamba günleri 17.00-19.00 saatlerinde alınmaktadır. Ronaldo en fazla takipçiye sahipken, en çok beğeni Messi'ye aittir.

Instagram'da en çok kullanılan emoji

Uygulamada en popüler paylaşılan şehir Londra iken, en sık kullanılan "hashtag"ler arasında "#love, #instagood, #fashion, #photooftheday" bulunuyor. "sevinçten gözyaşlı yüz" emojisi en yaygın kullanılan emoji olarak öne çıkıyor.

Ayrıca, ABD'deki işletmelerin yaklaşık yüzde 71'i platformu satış ve reklam için kullanıyor. Kullanıcıların yüzde 44'ü haftalık alışveriş için Instagram'ı tercih ederken, her iki kişiden biri markaları keşfetmek amacıyla uygulamayı ziyaret ediyor.

Türkiye'de en fazla takipçiye sahip olan siyasetçi ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır. Diğer siyasi liderler de Instagram'da aktif bir şekilde takip edilmektedir. Burak Özdemir ve Nusret Gökçe gibi yemek sektörünün önde gelen isimleri de büyük bir takipçi kitlesine sahiptir.

Etiketler Instagram
Yorumlar
Kalan Karakter 800