Instagram hikayelerine yeni özellik: İstediğiniz gibi gruplandırabileceksiniz

Popüler uygulama Instagram'da hikayeler özelliği yenileniyor. Artık hikayeleriniz için farklı arkadaş grupları oluşturabileceksiniz. İşte detaylar...

Güncelleme:

Kuşkusuz en yaygın kullanılan sosyal medya platformlarından biri Instagram'dır. Instagram hikayeleri, platformun en çok tercih edilen özelliklerinden biridir. Zaman zaman paylaştığımız içerikleri tüm takipçilerimizin görmesini istemeyebiliriz. İşte tam bu noktada Instagram, güncellemesiyle kullanıcılara birden fazla grupla hikayelerini paylaşma olanağı sunuyor.

Teknolojinin hızlı ilerlemesiyle birlikte bilgi paylaşımı da büyük ölçüde artış gösterdi. Bu nedenle sosyal medyanın yaşamımızdaki rolü de giderek artıyor. İnsanlar en mutlu anlarını ve keşfettikleri yeni yerleri sosyal medya hesaplarında paylaşıyor. Ancak bu yaygın kullanım bazı sorunları da beraberinde getiriyor.

Hikayeler birden fazla grupla paylaşılabilecek

Instagram, gelecekte hikayeleri birden fazla arkadaş grubuyla paylaşma özelliği sunacak. Instagram'ın CEO'su Adam Mosseri, bu yeni özelliği bir yayın sırasında duyurdu. Platform, hikayeleri birden fazla hedef kitle listesiyle paylaşabilme yeteneğini test etmeye başladığını açıkladı.

Şimdi akıllara "Bu özellik zaten mevcut değil mi?" sorusu geliyor. Evet, aslında içerikleri sadece 'Yakın Arkadaşlar' kısmında paylaşabiliyorduk. Bu özellik, hesabı herkese açık kullanıcılar için gizlilik sağlıyordu.

Takipçiler gruplandırılacak

Instagram'da gezinirken, bazen pek samimi olmadığınız bir arkadaşınızın Yakın Arkadaşlar listesinde kendinizi görmüş olabilirsiniz. Ne yazık ki bu durum, Yakın Arkadaşlar özelliğinin sadece bir grupla paylaşılmasından kaynaklanıyordu. Ancak yeni güncelleme ile takipçilerimizi gruplayabileceğiz. Hikaye paylaşırken birden fazla grup ile içerikleri paylaşabilme imkanı sağlanacak.

Bazı durumlarda paylaştığımız içeriğin en yakın arkadaş grubumuz dışındaki kişiler tarafından da görülmesini isteyebiliriz. Tam bu noktada Instagram Hikayeler'in yeni özelliği devreye giriyor. Bu güncelleme sayesinde birden fazla liste oluşturabilecek ve sürdürebileceksiniz. Bu da, içeriğinize uygun olmayan kişileri Yakın Arkadaşlar listenize eklemek zorunda kalmayacağınız anlamına geliyor. Mosseri; “Bu, hikayelerinizi daha küçük gruplarla paylaşmanıza olanak tanıyor. Ayrıca içeriklerinizi kimlerin görebileceği konusunda size daha fazla kontrol sağlıyor.” şeklinde belirtti.

Etiketler Instagram
Yorumlar
Kalan Karakter 800