Huawei depolama teknolojisinde çığır aşıyor!

Huawei veri depolama kapasitesi ve hızını arttıracak yeni teknolojisini 2025 yılında duyurmaya hazırlanıyor. Yeni magneto-elektrik disk (MED) teknoloji ile Huawei depolama teknolojisinde yeni bir dönem başlatması bekleniyor.

Güncelleme:

Huawei depolama teknolojisinde yeni bir dönem başlatacak olan teknolojisini 2025 yılında tanıtmaya hazırlanıyor. OceanStor Arctic veri depolama cihazı ile hem veri depolama kapasitesini hem de hızını arttırmayı planlayan Huawei cihazında yenilikçi bir teknoloji kullanacak. "Magneto-elektrik disk" (MED) adı verilen yenilikçi teknolojinin detayları bilinmiyor ancak Huawei yeni veri depolama cihazı hakkında bazı bilgiler paylaştı.  

Geleceğin depolama çözümleri geliyor!  

Huawei’nin yeni cihazı OceanStor Arctic, 10PB üzerinde bir raf kapasitesini 2kW'dan daha az bir güç tüketimiyle sunacak şekilde tasarlanmış. Bu, hali hazırda kullanılan depolama çözümlerine kıyasla %20 daha düşük maliyet ve geleneksel sabit sürücülerle karşılaştırıldığında %90 daha az güç tüketimine denk geliyor.  

Açıklanan bilgilere göre günümüzde 8.64PB depolama kapasiteli 288 HDD barındırabilen bir 42U raf, yaklaşık 2.88kW güç tüketiyor. Benzer şekilde, 100 adet 3.5 inçlik sabit sürücüyü barındırabilen ve 3PB depolama sağlayan 4U boyutunda bir depolama sunucusu 1kW güç tüketirken, 10 adedi ciddi bir enerji tüketimine yol açıyor. Bu sebeple Huawei’nin yeni teknolojisinde öne çıkan en önemli özellik ise enerji tüketimindeki büyük düşüş oluyor.  

Huawei’nin yeni MED teknolojisinin Magneto-elektrik etki prensibine dayandığı tahmin edilirken bir malzemenin manyetik ve elektriksel özellikleri arasında bir bağlantı kurulduğu açıklanıyor. Huawei’nin bu yeni teknolojisi ile gelecekte çok daha büyük verilerin daha az maliyet ve enerji ile depolanabileceği belirtiliyor. Bununla beraber Huawei bu teknoloji ilse geleceğin veri depolama işlemlerini şekillendireceğe benziyor.  
 

Yorumlar
Kalan Karakter 800