Herkesin ortak problemi: “spam çağrılar” yapay zeka mı kullanıyor?

Günlük alınan spam çağrı sayısı her geçen gün daha da artıyor. Spam aramalarda iddiaya göre yapay zeka dönemi başladı. İşte detaylar…

Güncelleme:

Günümüzde ortalama 1 insan aylık 14 tane spam çağrı alıyor. Üstelik bu çağrılarda yapay zekanın da kullanıldığı düşünülüyor. Spam çağrılar ile mücadele etmenin en önemli yolu da akıllı telefonlar. Çünkü sizler arandığınızda telefonlarınız artık size spam arama olduğunu söylüyor. Bu durumda da sizlerin telefonu açmadan direkt olarak reddetmesi mümkün hale geliyor.

Spam çağrıda yapay zeka dönemi

Ses güvenliği şirketi Hiya, geçtiğimiz hafta 01 Ocak – 30 Haziran 2023 dönemlerinde yapılan çağrıları kontrol etti. 98 milyar telefon üzerinde yapılan araştırma kapsamında en çok arayan şirketlerin sigorta dolandırıcılığı yaptığı belirlendi. İnsanlara henüz var olmayan hayat sigortası, kaza sigortası ve daha fazlasını sunan dolandırıcılar her gün binlerce insanı arıyorlar. Üstelik artık bu iş için yapay zeka kullanmaya dahi başlamışlar.

Herkesin ortak problemi: “spam çağrılar” yapay zeka mı kullanıyor? resim: 0

Yapay zekanın en çok kullanıldığı alan ise genel olarak ses taklitleri oldu. Başkasının sesini taklit edebilen yapay zekalar böylelikle dolandırıcılık olaylarında iyiden iyiye kendisini belli etmeye başladı.

Telefon aramalarının %25’i spam çağrı

Hiya tarafından yapılan araştırmada dikkat çeken bir diğer unsur ise telefon çağrılarının %25’inin spam çağrı olduğu yönünde. Bu oran giderek artarken işin içerisine yapay zekanın da dahil olduğu görülüyor. İşte bu durum ise herkesi şimdiden korkutmaya başladı.

Etiketler Yapay Zeka
Yorumlar
Kalan Karakter 800